PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ANC avisa que sortiran al carrer si inhabiliten el president Torra

No seran a temps de demanar el permís de manifestació per al dia 3

Per Elisabet Cortiles

Desenes de persones de l'ANC Andorra concentrades a la plaça The Cloud
Desenes de persones de l'ANC Andorra concentrades a la plaça The Cloud | ANC Andorra

La seccional andorrana de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va anunciar ahir públicament que pretenen concentrar-se a la plaça de The Cloud a les 20.00h del dia 3 de gener si finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) inhabilita el President Quim Torra.
 

Gordillo: «Com la decisió del TSJC es prendrà divendres mateix no ens donarà temps de contactar amb Interior»

La seva presidenta, Roser Gordillo, va explicar a EL PERIÒDIC que «com la decisió del TSJC es prendrà el mateix divendres, si finalment s’inhabilita al President, no ens donarà temps de demanar oficialment el permís al ministeri de Justícia i Interior». Gordillo va assegurar que el ministeri els va cridar l’atenció per no haver sol·licitat el dret a manifestar-se durant la darrera convocatòria. Gordillo es justificava dient que «les decisions judicials es prenen sense avís previ i nosaltres no podem evitar reaccionar perquè no tinguem un permís». 

L’ANC andorrana no es mostra molt optimista sobre la previsió de que el Tribunal no inhabiliti Torra. En aquest sentit, també critiquen la posició de l’advocacia de l’Estat Espanyol que ahir va demanar a la justícia europea que inhabiliti de les seves funcions parlamentàries, l’exvicepresident Oriol Junqueras una vegada hagi recollit la seva acta de diputat europeu.

Sobre la possibilitat que el President Carles Puigdemont i Toni Comín vaig a Perpinyà en les pròximes setmanes per celebrar la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Gordillo va avançar que organitzaran l’anada a la Catalunya Nord amb un autobús per donar suport al Consell de la República. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT