PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Executiu defensa els contractes fets per la Cimera

El Govern afirma que tenen vigència fins que s’acabi l’esdeveniment

Per Enric Revuelta

| SFGA/CESTEVE

El Govern defensa el sistema de contractacions fet per a determinats càrrecs de la Fundació de la Cimera Iberoamericana. El butlletí del Consell General va publicar ahir les respostes del Govern a les preguntes formulades per la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, en què demanava tota una sèrie d’aclariments relatius a les activitats i el personal que formarà part de la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que Andorra acollirà el pròxim mes de novembre. 

La Ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va afirmar que el que s’ha fet és contractar quatre professionals experimentats «que asseguren les competències necessàries en els dos àmbits principals d’actuació de la fundació», que són la planificació i gestió d’esdeveniments institucionals coordinant organitzacions, projectes i equips, i la planificació i l’execució in situ d’aquestes responsabilitats.

La titular d’Exteriors explica que les places de gerent i de coordinadora es van atorgar en base a l’experiència i la competència dels perfils existents atès que es tracta de llocs de «màxima responsabilitat». Assegura que es van escollir les persones «més qualificades, motivades i disponibles» per als dos llocs de feina. En el cas del responsable financer, es va decidir contractar-lo perquè comptava amb el «coneixement i històric del projecte» ja que anteriorment havia treballat com a assessor del Govern. La persona responsable del protocol es va contractar després que quedés en segona posició d’un edicte de l’administració per a una posició d’aquest àmbit i per tal «d’optimitzar el temps i els recursos», es va procedir a la seva «contractació directa».

La consellera Susanna Vela també va demanar quines contractacions de serveis i subministraments s’han fet i quines es preveuen fer per aquest any. Quant a aquest aspecte, Ubach posa en relleu que durant l’any passat es van contractar serveis de més de 100 proveïdors», dels quals el 94% van ser adorrans i, la resta, van ser espanyols, francesos i un de colombià. Els principals serveis corresponen a agències de viatges, transports, allotjament, manutenció, so i imatge, i publicitat i seguretat. Tots els professionals contractats tenen un contracte laboral de durada determinada» que finalitzarà al desembre d’enguany, és a dir, un mes després de la finalització de la cimera. Tot i això, el cas de les persones que ocuparan els càrrecs de gerent i de director financer ocuparan aquest lloc fins a finals del febrer del 2021, que serà quan es produeixi l’extinció de la fundació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT