PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Coronavirus ‘fake’

Una notícia falsa sobre la detecció d’un cas al Principat fa bullir les xarxes socials

Per Enric Revuelta

Captura de la informació falsa que es va difondre ahir a les xarxes.
Captura de la informació falsa que es va difondre ahir a les xarxes. | TWITTER

El ressò i el nivell d’alerta que ha generat el coronavirus ha desembocat a l’elaboració de notícies insòlites i falses. Andorra, on fins ara no s’ha detectat cap, va ser el blanc ahir d’una de les moltes notícies falses que circulen per les xarxes socials. Molts ciutadans van rebre una notícia inventada en què es deia que al Principat s’havia detectat el primer cas, un fet que va provocar que el Govern fins i tot hagués de sortir a desmentir-ho a través precisament de les xarxes socials i demanar contrastar qualsevol informació abans d’arribar a publicar-la.

Es desconeix l’autoria de la notícia falsa, que afirmava que «la plaga procedent de la Xina es propagava amb rapidesa» i que l’infectat era un home que havia viatjat de Brussel·les a Barcelona i que hauria arribat al Principat amb el virus. «Després d’uns dis llargs de símptomes com la tos, febre, refredat comú i nàusees, l’home va decidir acudir a l’hospital Nostra Senyora de Mertixell», afirmava el contingut, que especificava alhora que l’home havia estat ingressat 12 hores al centre hospitalari i que en detectar-li el coronavirus, es va decidir aïllar-lo de la resta de malalts.

Andorra ha sigut aquest cop una nova víctima del ventall de notícies falses que des de fa anys que circulen per les xarxes socials. La geopolítica ha estat molts cops el rerefons de la creació de les notícies falses i aquest cop no ha passat de llarg pel Principat, tot i que els interessos amagats per fer-la i publicar-la encara no han transcendit.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT