PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els resultats de les proves pel brot d’urticària tardaran dies

Es descarta que fos causat per un material considerat «perillós»

Per Enric Revuelta

| Maricel Blanch

El Govern va informar els pares de l’escola francesa d’Ordino que encara farà falta esperar uns dies per determinar les causes exactes que van provocar el brot d’urticària a prop d’una cinquantena d’alumnes i dos professors. En la reunió entre les autoritats i els pares dels infants, que es va dur a terme dimecres a la nit a la sala d’actes del mateix centre escolar, es va traslladar que encara faran falta uns dies per saber exactament què va provocar l’aparició d’aquest brot d’urticària, que en el primer focus a principis de la setmana passada va provocar, a més d’urticària, cefalea i dolors abdominals als alumnes. En els dies posteriors es van produir alguns rebrots, que van afectar alumnes atesos el primer dia. L’escola francesa d’Ordino va reprendre dilluns la jornada lectiva, tal com estava previst, després dels dos episodis d’irritacions cutànies que van afectar un grup d’alumnes la setmana passada. Vuit alumnes del mateix grup de joves afectats en l’episodi de la setmana passada presentaven un rebrot amb símptomes molt lleus de picors.

Segons fonts consultades pel PERIÒDIC, des del Govern es va descartar que les afectacions als infants i mestres de la setmana passada fossin causades per un material perillós que també pogués provocar efectes secundaris. A la reunió hi van ser presents el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla;el delegat d’Ensenyament francès, Denis Dekerle, la direcció de l’escola i el cos docent, a més de tècnics. Segons va informar l’ANA, la trobada també va servir per donar la «tranquil·litat que calia» als pares després d’uns dies de neguits. Els pares també van rebre el compromís que les aules on estaven els infants que van resultar afectats pel brot romandran tancades fins que no s’hagin acabat de fer les tasques de neteja a fons.

El cap de setmana passat es va procedir a la ventilació forçada dels espais i s’està duent a terme una higienització exhaustiva de la zona confinada. Dilluns es van reprendre les classes amb normalitat tot i que durant aquests dies hi ha hagut famílies que havien optat per no portar els seus fills a l’escola davant del temor d’un nou rebrot. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT