PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ministre d’Educació gal visitarà el Principat dilluns

Blanquer anirà al Lycée i a un centre de primària del sistema francès

Per Enric Revuelta

El ministre d’Educació francès, Jean-Michel Blanquer, visitarà el Principat dilluns que ve. El gabinet de comunicació del ministre ha inclòs per a l’agenda d’aquesta setmana, concretament diumenge, el desplaçament de Blanquer, que dilluns hauria de dur a terme els actes oficials. L’arribada del ministre és una de les promeses el president francès i Copríncep, Emmanuel Macron, que va fer al setembre durant la seva visita al Principat.

Malgrat que la visita té com a principal objectiu trobar lligams per incrementar el nombre d’estudiants andorrans que decideixin anar a fer els estudis superiors a França, l’estada, que està previst que sigui d’un dia, també estarà marcada per les recents reivindicacions del professorat del Lycée sobre la polèmica reforma de les pensions que està impulsant l’executiu francès, així com la reforma del BAC. De fet, membres del professorat del sistema francès han enviat una petició al delegat d’Ensenyament francès per poder reunir-se amb un membre de la delegació del ministre aprofitant la seva visita al país.
El programa concret de la visita encara s’està acabant de perfilar, però segons ha pogut saber el PERIÒDIC, en principi Blanquer té previst visitar un centre de maternal i de primera ensenyança del sistema educatiu francès al Principat i el Lycée. La idea inicial és que el titular d’Educació francès acabi la seva visita oficial el mateix dilluns a la tarda i que aleshores torni cap a França.

Actualment, aproximadament el 20% del total dels estudiants de batxillerat entre els tres sistemes educatius cursen els estudis superiors a França. La majoria ho fan a Espanya, tot i que des del país gal volen potenciar l’arribada d’estudiants procedents del Principat a través d’un sistema de matriculacions i de beques més atractiu. Actualment, la majoria dels alumnes que decideixen anar al país veí del nord per cursar els seus estudis surten majoritàriament del Lycée,  malgrat que l’objectiu és intentar-ne atreure més d’altres sistemes educatius com l’andorrà i en menor mesura l’espanyol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT