PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aïllada una resident per un nou possible cas de coronavirus

És el quart cas sospitós que es dona al Principat

Per Victoria Gómez Pérez

El Servei d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
El Servei d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

Una dona resident de 39 anys amb símptomes de poder tenir el coronavirus continuava aïllada ahir després d’acudir a la tarda al Servei d’Urgències. Segons va informar el SAAS a través de Twitter, la dona, que havia estat a Milà, romandrà en una de les habitacions habilitades a la segona planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell fins que no arribin els resultats de les seves anàlisis enviades al centre de Majadahonda que analitza totes les proves d’Andorra. Els resultats podrien trigar entre 24 i 48 hores, tenint en compte l’increment de casos sospitosos que també s’estan produint a Espanya. Al tancament d’aquesta edició en paper, es desconeixia el diagnòstic.

Amb aquest, són quatre els possibles contagis que ha informat oficialment el SAAS, tot i que els tres anteriors van donar negatiu. El primer es va anunciar dimarts al matí i l’últim, abans-d’ahir, va ser el d’una noia de 15 anys que també havia estat a Milà i que va haver de ser trasllada a l’hospital amb ambulància. Els mateixos professionals del centre van descartar poques hores després del seu ingrés que es tractés de Covid-19. 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va augmentar ahir l’alerta mundial a nivell «molt alt» –tot i que no a pandèmia–, mentre que la Unió Europea (UE) va comunicar que divendres que ve reunirà els seus ministres de Salut per debatre quines mesures prendre per intentar pal·liar la propagació del virus. Així mateix, les últimes notícies que arriben d’Itàlia confirmen el contagi de 821 persones i 21 morts.

Cal recordar que el 9 de gener la Xina i l’OMS van reconèixer l’existència del coronavirus que té el seu origen a la ciutat xinesa de Wuhan i que s’ha saldat amb la vida de més de 2.700 persones només en el gegant asiàtic. Pocs dies després, el 13, es va detectar el primer contagi fora de la Xina que va ser d’una dona tailandesa que tornava de viatge, justament, de Wuhan. A partir de llavors, l’expansió del Covid-19, o coronavirus, ha estat imparable. A Espanya hi ha 32 casos confirmats i a França 38 casos i dues morts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT