PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes demana més mesures per evitar baralles entre menors

La corporació planteja trobades entre els comuns i la Policia

Per Victoria Gómez Pérez

Una imatge del Prat del Roure.
Una imatge del Prat del Roure. | Maricel Blanch

«La societat andorrana no ens havíem trobat mai amb aquests tipus de problemes, on ningú, i molt menys menors d’edat, s’han enfrontat a l’autoritat. Això és bastant greu com perquè reflexionem i analitzem per què ha succeït», va proposar el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa, en referència a les dues baralles entre adolescents de la setmana passada. I va afegir: «estem a un sol pas de lamentar fets més greus i, per tant, és el moment d’implantar mesures». Tal com ell va avançar, des de la corporació s’han plantejat pròximes reunions amb la Policia, tot i admetre que es tracta d’un «problema d’àmbit nacional», en el qual tots els comuns, el Ministeri de Justícia i Interior, la societat civil i, sobretot, els pares i mares «hi han d’intervenir». 

Concretament en la batussa del Prat de Roure d’Escaldes, dijous passat un noi d’uns 15 anys va pegar un altre de la mateixa edat, que va haver de ser atès a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. La seva mare va denunciar els fets i el comú, juntament amb el Ministeri de Justícia i Interior, va decidir reforçar la seguretat i la vigilància a la zona. «Una vegada ens vam assabentar del que havia passat, vam doblar les patrulles amb agents uniformats i altres de paisà, a més dels del cos de circulació», va detallar Dolsa, tot admetent que no s’ha produït cap altre incident, «però això no ens ha de fer abaixar la guàrdia». Pel cònsol menor, la situació és preocupant, tot i que no va voler concretar ningún tipus de mesura que es pugui prendre al respecte.

Pel que fa a la baralla d’Encamp, es va produir la matinada de dimarts a la sortida del Complex Esportiu i Sociocultural quan un grup d’adolescents va perseguir i acorralar un altre noi a qui li van propinar diversos cops. El jove, originari de la Seu d’Urgell, va ser traslladat a l’hospital on se li van tractar ferides de diversa consideració. Gràcies al fet que un agent fora de servei estava pels voltants i a un vídeo que la mare de la víctima va entregar a la Policia –i que també corre per les xarxes socials– el cos d’ordre va identificar els agressors i va posar el cas –igual que el d’Escaldes– en coneixement de la Fiscalia de menors. Ara serà el batlle encarregat qui els haurà de prendre declaració i posteriorment decidirà com actuar i efectuar les diligències oportunes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT