PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou pacient ingressat per possible coronavirus

Les proves de la dona aïllada el cap de setmana van ser negatives

Per Victoria Gómez Pérez

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

L’últim pacient ingressat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per possible contagi de coronavirus és un noi resident de 20 anys que dissabte a la tarda va acudir al Servei d’Urgències després d’un viatge a Milà. Al tancament d’aquesta edició, el jove continuava aïllat a l’espera de diagnòstic.

Paral·lelament, dissabte també va ser donada d’alta la dona de 39 anys aïllada des de divendres, després que els resultats de les seves proves fossin negatius. Així, doncs, en total al Principat, hi ha hagut cinc casos oficials sospitosos de Covid-19, quatre dels quals ja han estat descartats. Excepte una resident de 30 anys que havia estat a Xangai, els altres quatre provenien d’Itàlia i tres, específicament, de Milà, principal focus del contagi en aquell país.

 

Abast internacional

Pel que fa als Estats veïns, Espanya ja compta amb una setantena de casos –12 a Catalunya–, però només dos han rebut l’alta. A França hi ha un centenar i dues morts, la primera va ser la d’un turista xinès de 80 anys que va suposar també la primera mort a Europa. Així mateix, el govern francès va anunciar la prohibició d’esdeveniments tancats amb més de 5.000 persones i la direcció del Louvre va decidir tancar les portes del museu, el més visitat del món. Segons El Periódico de Catalunya, els seus treballadors s’han acollit al dret de no treballar davant una situació de perill, com és el contagi i la ràpida propagació del coronavirus.

Pel que fa a Itàlia, són 1.694 els casos detectats i 29 les morts. El Servei de Protecció Civil italià va assegurar que totes les morts havien estat de persones d’avançada edat amb malalties prèvies, tot i que també, per primera vegada, aquests últims dies es van registrar proves positives fins a sis menors. En un intent de contenir la difusió del coronavirus, el govern italià ha aprovat una sèrie de mesures extraordinàries i ha prohibit l’entrada i sortida de les 11 localitats del nord del país considerades l’epicentre del brot. Portugal encara no té cap cas notificat.

 

Menys contaminació

A la Xina s’han generat 2.800 morts, la majoria concentrades a la ciutat de Wuhan. Com a contrapunt, tant l’Agència Espacial Europea (ESA) com la NASA van informar ahir al matí haver constatat un descens considerable de la pol·lució de diòxid de nitrogen que es desprèn habitualment des del gegant asiàtic. Els experts ho van atribuir a la desacceleració econòmica que està patint el país aquests dies, ja que tal com s’aprecia als mapes publicats als seus webs, el gas contaminant emès per vehicles, plantes d’energia i instal·lacions industrials ha disminuït de forma notòria.

Després de la Xina, Corea del Sud i l’Iran són els països que acumulen més infectats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT