PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos nous possibles casos de coronavirus al Principat

Es tracta de dos homes de 40 i 19 anys que havien estat a Venècia i a Milà

Per Victoria Gómez Pérez

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El SAAS va anunciar ahir l’aïllament de dos pacients nous per possible contagi de coronavirus. Segons va informar a través del seu compte oficial de Twitter, es tracta d’un home de 40 anys que havia estat a Venècia i d’un noi de 19 anys, procedent de Milà. Ambdós són residents al Principat i romandran a la segona planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell fins que es confirmin els resultats de les proves que ja han estat enviades al centre especialitzat de Majadahonda (Madrid).

Dissabte passat el jove de 20 anys que va donar positiu en Covid-19, tot i que amb una afectació molt lleu, va ser donat d’alta. Segons va informar el Ministeri de Salut en un comunicat, se li van practicar dues anàlisis seguides i, tal com marca el protocol, en comprovar que ambdues van ser negatives, els professionals van considerar que ja no hi havia cap risc de transmissió del virus.


A banda dels dos últims pacients aïllats, actualment hi ha 14 persones que romanen en aïllament domiciliari preventiu: 12 formen part de l’entorn del jove ja donat d’alta i les altres dues van viatjar en un avió prop d’un home que posteriorment va ser diagnosticat de coronavirus a Catalunya.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va insistir la setmana passada que el Covid-19 és «un constipat normal» i que «només un petit percentatge –que ja pateix altres malalties prèvies– agafa pneumònia o complicacions pulmonars». 

 

Dilluns negre

Tot i això, i a conseqüència del pànic mundial generalitzat, les borses europees van viure ahir un dilluns negre amb la caiguda més gran del petroli des del 1991. El cru es va arribar a desplomar més d’un 31% però després es va anar moderant fins a situar-se al voltant del 20%. Això va situar el preu del barril de Brent, el de referència a Europa, en 34 dòlars, el nivell més baix des del 2016. Per la seva banda, la borsa d’Itàlia, on hi ha més de 16 milions de persones confinades forçosament, es va enfonsar fins al 9%. 

Per contra, els contagis a la Xina van a la baixa i ja s’estan començant a desmuntar els hospitals improvisats per atendre els 81.000 infectats que va arribar a haver-hi al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT