PUBLICITAT

Andorra la Vella

Benazet demana «prudència» i «responsabilitat» davant la por pel coronavirus

El ministre presenta avui un nou paquet de mesures de prevenció

Per Victoria Gómez Pérez

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir. | SFGA/JAViladot

Des que el món entrés en pànic generalitzat arran del reconeixement dels milers de casos de contagi per coronavirus, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha fet múltiples crides a la calma insistint que Andorra és un país «molt segur» i que els recursos mèdics i el professional sanitari nacional està «proporcionat» i «preparat» per fer front a l’epidèmia. En un nou intent de sossegar la por, i davant els últims esdeveniments succeïts a Europa, ahir Benazet va comparèixer per demanar que «siguem prudents i responsables», tot avançant que durant el Consell de Ministres que se celebrarà aquest matí es presentarà un «paquet de mesures de prevenció» per aplicar en cas que el coronavirus s’expandeixi pel Principat. «La situació a Andorra és la mateixa [que fa dues setmanes]: no hi ha una transmissió comunitària, però les coses estan canviant en el nostre entorn i cal actualitzar la informació», va reiterar Benazet. 

Així, la normalitat es manté i, tot i que la possibilitat d’esdevenir un Estat de transmissió comunitària –com Itàlia– «existeix», des de l’Executiu no es preveu tancar les fronteres. El que és innegable, però, va reconèixer Benazet, és que les principals víctimes del Covid-19 són la gent gran i les persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars prèvies. Per això, se’ls ha de «protegir» i va recomanar no visitar els geriàtrics.

El màxim responsable de Salut va reconèixer que actualment hi ha un col·lapse a les consultes mèdiques, al mateix ministeri i al telèfon d’emergències 116. En aquest sentit, es va decidir reforçar el servei d’atenció telefònica amb la incorporació de vuit infermers que respondran exclusivament a preguntes relacionades amb el coronavirus. 


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT