PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp celebra el Dia internacional de la gent gran

El servei de menjador al Cafè del Poble reobre a partir de dilluns que ve

Per El Periòdic, Adrià Esteban

Imatge d’arxiu d’un grup de padrins.
Imatge d’arxiu d’un grup de padrins. | Maricel Blanch

El Comú d’Encamp celebrarà el dia de la gent gran el pròxim 1 d’octubre amb dues activitats per a majors de 60 anys. A partir de les 09.00 hores, al Cafè del Poble, començarà un campionat de botifarra i per a poder-hi participar cal inscriure’s al Departament de Cultura i Afers Socials al carrer de La Valireta in situ o trucant al departament. D’altra banda, a partir de les 09.15 hores a la plaça dels Arínsols serà el torn de la sessió magistral de Fit Dansa. En el cas que la meteorologia no acompanyi, l’activitat es durà a terme a la sala de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. Les inscripcions també s’han de realitzar a la Valireta.
El Dia internacional de la Gent Gran va ser fixat l’1 d’octubre per l’assemblea general de Nacions Unides, en commemoració i reconeixement al col·lectiu de la gent gran. El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, va explicar que volen «continuar en el repte de l’envelliment saludable i vetllar per una vellesa digna i segura», per això, des del comú s’impulsen accions per promoure l’activitat física, no només el dia internacional sinó durant tot l’any.

En un altre ordre de les coses, a partir de dilluns reobrirà el servei de menjador al Cafè del Poble en format presencial amb el mateix funcionament d’abans de la pandèmia. Fins a l’actualitat i des que va començar la crisi sanitària, el servei de menjador per a la gent gran es va adaptar convertint-se en un servei a domicili, en una primera fase i a posteriori en un servei de pícnic. Donada la millora de la situació sanitària es torna al format habitual.

En aquest sentit, Cruz, va manifestar que el servei de menjador «té el valor afegit de gaudir d’una estona de companyia, especialment per aquelles persones que viuen soles». Les reserves s’han de realitzar cada dia, de dilluns a divendres, abans de les 10.00 hores trucant al departament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT