PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'IPC del juny se situa al 7,4%

El grup de 'Transport' registra un increment de dos punts i sis dècimes, situant-se al +17,4%

Per El Periòdic

Els preus dels aliments es mantenen a l'alça.
Els preus dels aliments es mantenen a l'alça. | Arxiu ANA

La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) en base 2021 corresponent al mes de juny del 2022 és del més +7,4%. Quant a la inflació subjacent, se situa al +3,2% en relació amb el mateix mes de l'any anterior. Cal recordar, segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, que l'IPC del maig va ser del +6,6%.

L'índex de preus de consum mostra un comportament alcista. Aquest mes de juny hi ha una acceleració en el creixement, ja que la variació mensual passa del +0,7% al +0,8%. Els principals grups de l'IPC que tenen una influència positiva en la taxa anual de l'IPC són el grup de 'Transport', amb un increment de dos punts i sis dècimes, situant-se al +17,4%, i el grup 'Alimentació i begudes no alcohòliques', amb un augment d'un punt i cinc dècimes, situant-se al +9,6%.

Aquest creixement de la inflació ve donat principalment per un augment en el preu de l'alimentació i dels carburants; els productes frescos passen del +10,8%, el mes passat, al +13,3%; i els productes petroliers passen del +54,9%, el mes passat, al +62,8%. Pel que fa a la resta de països, l'IPC d'Espanya del juny del 2022 se situa al +10,2%, i el de França es troba en un +5,8%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT