PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lomero frega el rècord d’Andorra dels 50 papallona

El nedador acaba tercer de la sèrie i 51è general amb un temps de 24,29

Per El Periòdic

Bernat Lomero, ahir a Melbourne.
Bernat Lomero, ahir a Melbourne. | FAN

Bernat Lomero es va quedar ahir a només tres dècimes del rècord d’Andorra en el que va ser el seu debut, i el de la delegació andorrana, en el 16è Campionat del Món de Natació de piscina curta, que es disputa del 13 al 18 de desembre del 2022 a la ciutat de Melbourne, a Austràlia. 


Lomero va prendre part en la quarta sèrie dels 50 metres papallona, finalitzant en una meritòria  tercera posició gràcies a un temps de 24,29 que li va servir per assolir el 51è lloc de la classificació general. «Nedar el primer dia de competició mai no és fàcil, i ser el que debuta en primera instància de l’equip, tampoc», va declarar el nedador andorrà, mentre afegia que «a l’inici de la prova m’he trobat tranquil, bastant relaxat, i he fet una bona sortida, amb un subaquàtic, com és habitual en mi, que m’ha permès fer uns primers 25 metres molt bons». 


Per la seva part, el director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, Alfonso Maltrana, va assenyalar que, com és habitual, «Bernat [Lomero] ha competit bé. Només petits detalls i poques dècimes separen un bon resultat de la seva millor marca personal». Per al tècnic, Lomero «ha afrontat els primers 25 metres a ritme de rècord, i ha sigut el viratge el que ha fet la diferència». 


El tricolor ha deixat molt bones sensacions en el debut andorrà a la cita de Melbourne, i a la matinada d’avui tindrà lloc la segona jornada del campionat, amb noves posades en escena de la delegació del Principat. Nàdia Tudó debutarà a la competició en els 100 metres braça, mentre que  Tomàs Lomero prendrà part en els 100 metres lliures. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT