PUBLICITAT

Andorra la Vella

Demòcrates «no té por» de presentar-se a les eleccions en solitari

La millora del poder adquisitiu i la qüestió de l'habitatge encapçalaran el programa electoral

Per David Sansaloni

Un instant de la reunió de DA aquest matí.
Un instant de la reunió de DA aquest matí. | EL PERIÒDIC / D.S.

Demòcrates (DA) ha tingut avui al matí la seva reunió de treball amb afiliats i simpatitzants per a la configuració del programa electoral del partit amb vista a les eleccions generals que se celebraran aquest 2023. Sobre la taula s'han posat temes que afecten avui dia la societat andorrana, però, això sí, amb alguns més destacats, que seran els que encapçalaran el programa electoral. Tanmateix, la formació comença a establir el full de ruta a seguir en aquest període i, en paraules del cap de Govern, Xavier Espot, DA «no té por» d'acudir a la cita electoral en solitari.

Sobre aquesta opció d'establir aliances, Espot ha declarat que aquestes «requereixen un punt de generositat, però també de coherència. El que no farem són pactes estranys com els que sembla que s'estan configurant en alguns llocs, tots per desbancar DA». El cap de Govern també ha afegit que «no hi jugarem a aquest joc, i ja hem deixat molt clar que només contemplem aliances electorals amb aquelles formacions amb les quals hem governat i amb aquelles formacions amb les quals tenim àmplies coincidències ideològiques i programàtiques». No obstant això, diu, aquestes negociacions amb altres partits no acabarien de ser necessàries, ja que «ens considerem prou forts i coherents per a poder anar a tot arreu, i som l'únic partit polític que realment pot fer bones candidatures a totes i cadascuna de les parròquies. Des d'aquest punt de vista, no ens fa por anar sols».

Tot i això, Espot també ha volgut deixar clar que «no he tancat mai la porta ni a negociar amb Acció, ni amb Liberals, i si d'alguna forma fos possible, també, per què no amb Tercera Via», perquè segons ha afegit, «es compleixen una mica certs condicionants que ho fan viable, això sí, en cas que aquestes aliances no suposen renúncies que, des del nostre punt de vista siguin inacceptables».

 

El programa electoral

Pel que fa al programa electoral de DA, aquest tindrà uns eixos «que són absolutament cabdals, com és la millora del poder adquisitiu i la qüestió de l'habitatge», segons va explicar Espot. Per la formació, diu, «creiem que és el problema més important que té plantejada la ciutadania del nostre país i, per tant, si aspirem a governar hem de ser capaços d'aportar respostes contundents al respecte».

El creixement urbanístic i la sostenibilitat al país també han sortit com dos eixos a tenir en compte, i s'han catalogat com a «assignatures pendents», les quals encara estan en «fase del debat». «El programa està molt embastat», ha comentat Espot, mentre afegia que «ho perfeccionarem i ho alimentarem amb els inputs dels militants i simpatitzants, i finalment s'acabarà configurant el programa electoral definitiu».

 

El seient del número 2

Sobre el possible candidat o candidata a ocupar el segon esglaó de DA, el cap de Govern no ha volgut entrar en matèria en assenyalar que aquesta qüestió es tractarà «quan hàgim acabat amb el projecte i el programa». Una vegada fet, «configurarem les candidatures, tot i que s'hi treballa abans, però, es comencen a configurar realment en el moment en què s'acordi la dissolució del Consell General i, per tant, ja s'obri el període electoral».

La premissa de DA, va declarar Espot, es basa en el fet que «el projecte és més important que les persones. Algú ho ha de liderar, és cert, i no ho podrem demorar fins al final, però volem que passi per darrere del projecte i del programa».

 

 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT