PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Les empreses han d’assumir la cobertura sanitària dels temporers

Per El Periòdic, Adrià Esteban

Imatge d'arxiu d'obrirs treballant
Imatge d'arxiu d'obrirs treballant | EL PERIÒDIC

El Govern ha aprovat aquest dimecres una modificació del Reglament del Servei d’Immigració, per tal que totes aquelles empreses que tenen treballadors desplaçats a Andorra per fer feines temporals puguin gaudir de la cobertura sanitària escaient en cas de malaltia o de baixa. 

Cesar Marquina va explicar ahir que aquest Reglament s’afegeix a les diverses accions que s’han impulsat durant els últims mesos, a nivell reglamentari i d’inspeccions. En aquest últim cas, les inspeccions s’han impulsat de forma coordinada i transversal per part del Servei d’Immigració, Interior, Policia, Inspecció de treball i Afers Socials per tal de garantir el compliment dels drets laborals dels treballadors temporers desplaçats. 

Marquina explicava “podria haver-hi algunes empreses que no estan complint com caldria aquesta cobertura sanitària dels empleats”. El portaveu va destacar que el Govern ha modificat aquest reglament, per, en cas de dubte, donar aquesta garantia i seguretat jurídica als treballadors d’aquestes empreses.

D’aquesta manera, Inspecció del Treball continua analitzant documentació,  que han anat recollint aquests darrers mesos en els nombrosos controls d’immigració, que ascendeixen fins a més de 600 on la policia ha validat la legalitat de les condicions de residència i treball i s’ha pres declaració a 42 persones per comprovar la seva situació laboral, és a dir, que s’estiguin complint les condicions adequades. 

Marquina assegurava que fins la data només s’han detectat 6 irregularitats de caire administratiu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT