PUBLICITAT

Els draps bruts del PP

ANDRÉS ABERASTURI

Ignoro qui va aconsellar a Gènova a un sempre indecís i astut Rajoy la política de sostenir i no esmenar, però qui fos, es va equivocar, com es va equivocar el president del Govern quan va haver de decidir entre els presumptes implicats i amics de l'extresorer i qui tenia clar al PP que s'havia d'acabar de manera immediata amb el cas Bárcenas perquè no es convertís en el cas PP. La història s'ha explicat mil vegades –amb matisos, és clar– però el primer capítol després de Gürtel es titulava Com havia amassat una fortuna i la mantenia oculta fora d'Espanya, un empleat d'un partit per molt alta nòmina que tingués. Del sou de Bárcenas, no podia sortir, gota a gota, aquella quantitat de milions. Perquè no es va fer cas als pocs que, des de dins del partit, demanaven un cop de puny sobre la taula i un «fins aquí hem arribat»?

Doncs sospito que el pusil·lànime Rajoy va escoltar amb més sol·licitud els cants de sirena dels que havien acompanyat a Bárcenas en les seves negres aventures i s'havien lucrat amb els seus tripijocs, perquè va creure que aquella bomba de rellotgeria, com li deien, s'anava desintegrant poc a poc. I no només no va ser així sinó que –com també se li va dir-el cas Bárcenas es va convertir en el cas PP formant un riu turbulent en què conviuen qüestions ètiques, jurídiques, presumptes delictes uns prescrits i altres no , una hipocresia de mida natural i l'oportunitat d'acabar amb Rajoy potser de manera immediata, perquè a mitjà termini Mariano Rajoy ja no compta, no comptarà perquè de tant gestionar els temps, s'ha acabat ofegant en la seva pròpia indecisió calculant l'oxigen que li quedava: li han punxat l'escafandre els amics de Bárcenas, els que mai han donat la cara, i ha hagut de posar l'altra galta qui menys s'ho mereixia perquè des del principi es va oposar a les intrigues de l'extresorer. Però ja se sap que on hi ha president no s'estripa el secretari o secretària. Els draps bruts del PP han contaminat tota la bugada i han destenyit fins i tot la roba blanca. Com sortir d'aquesta?

Caldrà esperar què diuen uns i altres: que Arenas és el gran valedor de Bárcenas, ho sap tothom, com tothom sap que Cospedal ha estat la pitjor enemiga del president.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT