PUBLICITAT

Velles generacions

RAFAEL TORRES
PERIODISTA

Diversos dirigents de les Noves Generacions del Partit Popular, i fins i tot algun càrrec públic de l'aquesta filial del partit de Rajoy, han donat aquest estiu a destapar el pot de les essències feixistes. Uns, fotografiant-se fent la salutació a la romana, aquell que simbolitza la bogeria exterminadora que va assolar al segle XX Espanya, Europa i el món, altres, lamentant públicament la mort de Franco; altres, rendint culte a la bandera de la gallina (en la mili l'aguiló imperial en dèiem així, la gallina), i altres, en fi, descollonant-se de la desgràcia dels estafats per les preferents, que no és altra, per cert, que la d'haver caigut en un país en què, per no haver-se pogut desempallegar de la radical corrupció del franquisme, no sembla existir la decència política ni la seguretat jurídica. Es podria dir que aquests nois creuen pertànyer, més que a les NN.GG. del PP, al vell Front de Joventuts.

Alguns majors del PP, que no adults en cap sentit, han qualificat semblants expressions de «criaturades». Hi ha d'haver alguna cosa més: jo tinc mainada, i a cap se li ha ocorregut ni se li acudiria mai fer apologia del delicte, ni adscriure's simbòlicament a colpistes, ni tirans, ni als executors de l'Holocaust. Criaturades. A aquests responsables llevantins del PP que qualifiquen així aquests greus i repetits insults Espanya i als espanyols els sembla, en efecte, que són criaturades, amb el que també ells es descriuen perfectament, descarnadament, insensatament. Als que hem viscut i patit l'ominosa, cruel i estúpida dictadura franquista, i malgrat això mereixem la consideració de persones sanes i normals, encara que no normals com Rajoy certament, el d'aquests pollastres de les velles generacions no ens semblen criaturades, sinó el producte d'una insània de la qual el partit de Rajoy, que a sobre governa, s'havia d'haver curat fa molt de temps.

Que els autors d'aquestes «criaturades» no representen la majoria dels militants de les NN.GG. només podria establir-se mitjançant el correctiu intern al qual s'han fet creditors. Ja que no ho han fet els vells del partit, facin-ho els joves, tan sols per això, per seguir sent joves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT