PUBLICITAT

Brasil no s'ho mereixia

FERRAN BOCOS

La diplomàcia espanyola va complir amb el seu paper el primer dia de l'any en l'acte de la presa de possessió de Dilma Rousseff com a presidenta del Brasil. En nom del Regne d'Espanya va assistir el nostre ambaixador, Manuel de la Cambra. Qui va estar absent va ser la política. Cap membre de la Casa Reial ni del Govern va assistir a la cerimònia. En el registre de la més alta magistratura de l'Estat semblant absència es presta a la ironia si caiem en el compte que tenim dos reis i dues reines –situació insòlita, per cert, en la nostra història.

Excusat el ministre d'Afers Estrangers, de gira i amb agenda relacionada amb la presència d'Espanya com a membre no permanent al Consell de Seguretat de l'ONU, en el pla que fa al Govern, ni del president ni de cap altre ministre apareixia programada activitat rellevant per al dia 1 de gener. D'aquí deriva la sorpresa, vist que en les relacions polítiques amb el Brasil no hi ha contenciós ni ombra coneguda i que les relacions comercials són immillorables. No més cal dir que les inversions espanyoles superen els 65.000 milions d'euros

La premsa –sobretot la poderosa televisió brasilera– s'ha fet ressò de l'absència. Per dir-ho en un registre, frívol si es vol, però important en termes d'imatge de país, en aquelles terres valoren molt als membres de la reialesa europea. Hi ha qui no acaba d'entendre que segons quin tipus de molèsties entren en el sou. Els amics del Brasil no es mereixien un lleig com aquest. 

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT