PUBLICITAT

Jo no entenc què està passant

Vagi per endemà que sóc un ciutadà normal, amb quatre duros estalviats al banc i sense coneixements d'economia (potser és per això que només tinc quatre duros), però jo no entenc massa el que està passant.
Som davant una situació que evidentment és complicada, però tant? Segons sé, pel que diuen els diaris i llegint els informes dels americans, aquí el que passa és que hi ha 3 persones que han acceptat suborns o comissions o no sé ben bé quina deu ser la paraula en qüestió, però han acceptat diners per deixar entrar al banc per blanquejar-los, una sèrie de diners que venien de llocs molt lletjos. Mentrestant, el banc es convertia així en el vehicle perquè aquests diners que eren negres al entrar, fossin blancs al sortir. Això és el que he entès jo, que tampoc sé si ho he entès bé. 
Si això és així, el que no entenc és perquè aquestes tres persones, que els EUA saben qui són i les autoritats espanyoles també (segons publiquen alguns diaris d'allà), perquè no els han detingut i són a la presó? 
Si això és com diuen, la crisi s'acaba posant entre barrots aquests tres personatges i amb una multa al banc per no ser capaç de tenir els mecanismes de control del mateix banc perquè no hi hagi treballadors que puguin fer aquestes coses. Una crisi que a més podria reforçar Andorra a nivell internacional per la celeritat, per la transparència i professionalitat perquè ha fet tots els passos que calia, perquè porta anys treballant en aquests aspectes per deixar de ser en llistes negres i ser paradís fiscal. 
Ara però, el banc és intervingut per una entitat que encapçala persona que menja xiclet i diu publicament que ells no saben qui són aquests personatges corruptes, i el govern fa rodes de premsa en què intenta fer veure que no passa res però que es noten els nervis aquells que fan que se't vegi molt més preocupat del que aparentes estar. Espero que tots plegats estiguin a l'altura i que la imatge d'Andorra que s'ha donat aquests últims anys es reforci per alguna banda real.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT