PUBLICITAT

La Cort de Popaire

Neu, menjar i foc. Què us evoquen aquestes tres paraules? A mi, una borda. Avui us recomano una envoltada de neu a la que podreu dinar a prop de la llar de foc. 

La regència actual de La Cort de Popaire comença ara el que serà el seu setè any alegrant els paladars a Soldeu. Amb una cuina que balla entre la modernitat i la tradició, el que els caracteritza per sobre de tot és l’ús de productes d’Andorra, de productors locals, per tal que a cada plat hi hagi present quelcom representatiu del Principat. Ells diuen que fan una cuina andorrana de muntanya al seu estil, però jo us asseguro que mai haureu tastat una cuina andorrana semblant. 

Us proposo un altre exercici de reflexió: si penseu en una borda a l’hivern, quin és el plat per excel·lència que us ve al cap? A mi, el trinxat. Deixeu-me que us expliqui com presenta aquest plat l’Alex Kinchella, xef i co-propietari de la borda. Ell l’anomena Gyozes andorranes, i el que fa és agafar un plat tradicional asiàtic, com són les gyozes –que, per a qui no ho sàpiga, són una mena d’empanades orientals fetes al vapor– i farcir-lo de trinxat, donja, butifarra negra i bitxo, i acompanayar-lo de kale cruixent. Molt andorrà, no? Ja us dic que La Cort de Popaire us farà ballar el cap, però sortireu amb escalfor al cor i  l’estómac ben content. 

Altres plats que no us podeu perdre són els bombons de formatge de cabra i panses, amb vinagreta de flor de Saúc de Cal Gendret, el porro confitat i acabat a la brasa amb gelat de romescu, o la pinya a la brasa, amb salsa iogurt i xocolata blanca, amb garapinyada. Temptador, oi que sí? Però és que, a més, a La Cort de Popaire fan unes de les millors croquetes que he tastat mai a Andorra. Si teniu sort i aneu en temporada de ceps, no deixeu de demanar les croquetes que l’Alex prepara amb els ceps que ells mateix va a collir al bosc. Us encantaran. 

I si el que voleu és una bona carn a la brasa, no patiu, que també en tenen. De fet, La Cort de Popaire és l’únic restaurant de Soldeu amb autèntica brasa de llenya –és a la sala del restaurant, així que serveix també de llar de foc–, i podreu veure al xef cuinar allà mateix, davant vostre. Algunes propostes de brasa d’aquesta temporada són el magret d’ànec a la brasa amb fruits vermells també a la brasa, l’entrecot de vedella a la brasa, o l’entranya a l’estil La Cort. A més, els migdies d’entre setmana ofereixen un menú per 19 euros (excepte festius).

I, per acabar d’arrodonir, si el que més us ha captivat de la Cort de Popaire és la seva fusió asiàtica, que sapigueu que al pis de d’alt van transformar l’antiga discoteca Pussycat en el restaurant l’Era de la Cort, on ofereixen sushi d’autor, plats i tapes asiàtiques i nikkei, i còctels, tot en un ambient molt funky que us acabarà d’enamorar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT