PUBLICITAT

Gohan Yama

Els izakaya són al Japó el que els bars de tapes a Espanya o els pubs a Anglaterra. Es tracta de llocs on es va a beure i menjar amb amics i on s’acostuma a demanar petits plats per compartir i així poder tastar una mica de cada. 

A Andorra tenim Gohan Yama, un izakaya una mica amagat rere una porta massissa que poc et fa pensar en l’espectacle gastronòmic que t’espera darrere. Però agafa forces i empeny-la ben fort, t’asseguro que valdrà la pena.
 
El restaurant és gran, molt lluminós i decorat amb una barreja d’estil industrial i japonès que et captiva des del primer moment. Amb cuina vista, per a que puguis gaudir de l’espectacle que porta a terme el sushiman, i vistes al Valira des de la planta superior. 

Gohan és un encert assegurat. Tant és així, que sempre que algú em diu que no li agrada el japonès, el porto allà i, fins ara, tothom ha experiment tal epifania gastronòmica que s’ha tornat completament fan de la cuina nipona. Paraula. 

La seva fórmula és infal·lible: producte fresc, de la millor qualitat, elaborat amb una tècnica impecable.  A la seva carta trobareu un gran assortiment de sushi, la seva especialitat, en diferents formats: roll, maki, nigiri, sashimi, etc. El meu favorit és el toro roll, que porta toro (un tipus de peix), gamba arrebossada i foie, però tots són boníssims. També us recomano tastar el bellatuna: una combinació dolç-salat molt ben aconseguida amb la tonyina i maduixa natural. A més, al·lucinareu amb els petazeta explotant a la boca. 

Però no només de sushi va la cuina japonesa, a aquest izakaya us asseguro al 100% que trobareu quelcom que us agradi, tot i que no sigueu fans del peix cru. Per exemple, tenen diverses opcions dels aclamats baos –panets fets al vapor i farcits –; edamames cuinats de diferents maneres (ull amb aquests, que són un vici!); fideus, arrossos, amanides i plats de carn que us faran caure la llagrimeta del gust. Sense oblidar-nos de les opcions veggie, que també n’hi ha! 

Ara tot just acaben d’incorporar nous plats a la carta que he tingut el gust de tastar i que han passat a ser dels meus preferits. Em creieu si us dic que la Gohan Burg és una de les millors hamburgueses que he tastat? Un imprescindible. També fan un brioix amb tonyina espectacular i, si confieu en el meu criteri, no perdeu l’oportunitat de tastar les seves hotate foie –vieires a la planxa amb foie–-, o el seu l’ichiyaki –carn de vedella cuinada a la pedra amb foie i teriyaki–. Se’m fa la boca aigua només de pensar-ho! I, sobre tot, no oblideu deixar lloc pel postre! Us recomano escollir un dels seus cheesecakes, el d’Oreo és el meu preferit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT