PUBLICITAT

Mandala

Pocs restaurants del Principat tenen un compromís social i ecològic tan gran com el que presenta el Mandala, un petit restaurant hindú ubicat al centre d’Andorra la Vella. 

El Sheshank i la Bego, els propietaris, són uns enamorats de l’Índia. De fet, ell va néixer allà, però els seus pares el van portar a Andorra amb dos anyets i aquí es va criar. Per això no és d’estranyar que quan van decidir obrir un restaurant, fa més de cinc anys, no poguessin evitar plasmar als seus plats l’essència de la cultura hindú. Pel Sheshank, que fa de cuiner, la seva mare és la seva gran mestre, «la meva mandala», com ell diu.

Però no només el menjar és el que et fa tornar una i una altra vegada al Mandala, sinó també l’amor i l’afecte amb el que treballen cadascun dels detalls: la qualitat del producte, la decoració, feta a mà per ells mateixos, la música, l’ambient i, sobre tot, la passió amb la que la Bego atén la sala. Aquesta parella desprèn caliu, i et fan sentir com a casa des del primer moment. 

La seva proposta es basa en un menú tancat dins el qual s’inclou un papadum amb diverses salses –és una torta fina feta amb farina de llentia i comí que porten de l’Índia–, un bol d’arròs, un plat de curri, un plat amb llegums, un plat amb vegetals, un pa naan –el pa típic de l’Índia que fan ells mateixos-–i postres. Les postres són l’únic que es pot escollir, i ja us dic que, si teniu oportunitat, tasteu el iogurt D.O. amb melmelada bio. Si us agrada el picant, també els hi podeu demanar. 

Respecte als plats, tots són boníssims! Els ingredients van canviant segons la temporada i la inspiració del xef, però el que és el must indiscutible i, per mi, el seu plat estrella, és el pollastre al curri. La seva oloreta se sent des del carrer! Un imprescindible.

Però, potser, el més característic del Mandala és, com deia al principi, el seu compromís amb el món. Com a base, tots els productes que fan servir són ecològics, de temporada i de proximitat, i, a part, tenen una iniciativa molt interessant, i és que et permeten repetir arròs tantes vegades com vulguis sense cobrar-te de més, però si demanes un altre bol i no te l’acabes, et penalitzen amb uns pocs cèntims que destinen a organitzacions benèfiques del país. Em sembla una forma molt bonica de lluitar contra el malbaratament d’aliments. 

A més, el vegetarians esteu d’enhorabona, ja que el menú és fàcilment adaptable per a que pogueu gaudir de tots els plats. No tant els vegans, ja que tot ho cuinen amb ghee –mantega clarificada– que és l’ingredient base de la cuina ayurvédica –cuina medicinal hindú–. Al Mandala tothom hi té cabuda, però aneu amb compte, perquè crea addicció. Quedeu avisats! 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT