PUBLICITAT

KRAM

En marxa des de finals del 2019, el KRAM era tot just un nadó quan la pandèmia els va obligar a tancar les portes. Per sort, no van tirar la tovallola, i ara quan els vianants passem per l’Avinguda Meritxell, no podem evitar sentir la irrefrenable necessitat d’aturar-nos a gaudir de l’oloreta que desprèn el seu forn Josper –el Rolls-Royce dels forns, com diu l’Andrés Riestra, el xef–. Si t’animes a entrar, et ben asseguro que l’experiència culinària que viuràs et meravellarà. 

Abans d’anar per primer cop al KRAM, vaig preguntar a amics i coneguts què havia de demanar per assegurar el tret, i la resposta va ser unànime: al KRAM tot està boníssim. Quina raó tenien! La cuina de l’Andrés Riestra va superar totes les nostres expectatives i ha aconseguit posicionar el KRAM al meu top de millors restaurants d’Andorra. No us enganyaré, menjar aquí no és barat, però si es té en compte l’altíssima qualitat del producte i la magistralitat amb la que el treballen, us asseguro que es paga de bon gust. 

La cuina d’autor i de mercat basada en el producte fresc de màxima qualitat –que el mateix Andrés selecciona personalment i aconsegueix portar a Andorra moltes vegades en exclusiva–, són el segell de garantia d’un restaurant que no decep. A la seva carta, el mar és el protagonista indiscutible, trobant la seva màxima expressió en el món de les ostres –per això es diu oyster bar–, però la carn tampoc es queda enrere. Segons el mercat, aquí podreu trobar turbot de Galícia, bacallà Skrey, carn de Wagyu, llagostins del Delta, ostres Guillerdeau, o vedella retinta de Cadis, entre altres productes gourmet. Tot fresquíssim, com acabat de comprar al mercat! 

El xef Riestra és una persona molt viatjada, i les ciutats que han marcat la seva vida, –com Madrid o Cadis–, estan sempre presents a la seva cuina. També ho està la tradició, de la qual es nega a prescindir. Un bon exemple d’això són les seves Braves anys 60 elaborades seguint la recepta que feien servir els bars més típics de Madrid en aquella època, però amb un toc innovador. Boníssimes! Sense filigranes ni floritures. Quan les tasteu, de ben segur que us cridarà l’atenció el gust fumat que dona el forn Josper. Tampoc us podeu perdre els seus plats de cullera, com el famós Cocido madrileño, del qual l’Andrés és el màxim representant al Principat i només elabora durant els mesos d’hivern. 

Per acabar, ara que s’apropa Setmana Santa no voldria deixar perdre l’oportunitat de recomanar la seva Torrija. És una de les més bones que he tastat mai: la fan amb brioix francès i la fornegen en lloc de fregir-la, així que el resultat és molt més lleuger que la tradicional, però igual o més de bona. Si la tasteu, ja em direu què us sembla! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT