PUBLICITAT

Borda Can Andreu

Què hi ha més típic que una borda andorrana? Poques coses. I com ens agrada a tots dinar en una d’aquestes cases típiques envoltades de natura!  Però no em negareu que, a vegades, pot fer mandra haver d’agafar el cotxe per anar a buscar-les. Per aquells que hagueu assentit amb el cap mentre llegíeu l’última línia, avui us porto la solució.

Borda Can Andreu és un restaurant de cuina mediterrània i de muntanya situat al barri antic d’Andorra la Vella, molt a prop de Casa de la Vall, dins d’una borda del segle XIX, i és dels pocs restaurant d’aquestes característiques que podem trobar al centre d’un nucli urbà tan gran. Va obrir l’any 2020, en plena pandèmia, i està dirigida per dos germans, el David a sala i el Víctor a la cuina, el nom li ve del pare, l’Andreu. Per mi va ser tota una troballa, sobretot el fet de descobrir l’ampli menjador amb capacitat per a 50 persones que s’ubica a la segona planta.

La primera impressió, com us dic, va ser bona, però el que ens va acabar de conquistar va ser la seva cuina. En aquest punt no podem deixar d’anomenar al Sebastian, el xef, que hi té la mà trencada en això de la cuina de muntanya. La seva carta és extensa, i toca tots els pals: amanides, carns, peixos, arrossos, i un seguit d’opcions de tapeo molt ben pensades i elaborades. A tall d’exemple, us puc parlar del carpaccio de rap farcit de rovell d’eriçó amb vinagreta de verdures, molt delicat en boca; el niu de patata palla amb pernil ibèric i ous trufats, tan simple i a la vegada tan exquisit; o els cargols a la llauna, que diuen que és un dels seus plats estrella. Això només per començar! Recomano fer un acte de constricció i no tornar-se boig o boja demanant plats per picar, perquè les quantitats són abundants, i seria una llàstima malbaratar plats com la tendríssima espatlla de xai rostida en el seu suc o el garrí rostit amb aquella pell tan cruixent i la carn tan melosa. Tot i que jo soc molt de peix, i a mi em van conquistar amb la seva proposta de bacallà amb allioli gratinat sobre parmentier de patata lila.

Si dubteu què escollir entre tantes opcions de carta, podeu optar pel menú del xef –disponible cada dia– en el que han fet una selecció dels millors plats a un preu molt competitiu. I, entre setmana, a més, compten també amb menú executiu. També fan menús especials per grups i celebracions!

Per acabar, vull dir-vos que, tot i que no s’especialitzen en cuina vegetariana o sense gluten, sí que poden adaptar algun dels seus plats per fer-los aptes. I no patiu per la vostra mascota: els gossos són benvinguts a la primera planta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT