PUBLICITAT

Fusió

Avui faré un spoiler i començaré dient que si us agraden les bones hamburgueses, no deixeu de llegir, perquè parlarem d’unes de les millors del Principat! Es troben ni més ni menys que al Fusió, a Sant Julià de Lòria, un restaurant cafeteria especialitzat en creps i hamburgueses que tot just acaba de complir el seu primer any i que ve trepitjant molt fort. Et puc ben assegurar que una vegada el descobreixis, no podràs deixar de tornar una i una altra vegada. I ho dic amb coneixement de causa, perquè és el que em va passar a mi! 

Com us avançava, a la seva carta podreu trobar un munt d’opcions de creps dolços i salats –a l’estil de la galette bretona– perquè triïs els que més t’agradin –o un de cada, no?– tots fets amb massa casolana. Jo us recomano la Cabra amb formatge de cabra, bacon, pa cruixent, nous i mel. I de dolces una molt simpàtica que porta un donut rosa a sobre. 

Però no us faré esperar més i entrarem ja en matèria, que sé que ho esteu esperant: les hamburgueses! Tenen una carta molt extensa i cada dia estan maquinant noves combinacions. Fan servir una carn de vedella del Pirineu boníssima, pa del forn Elias, i els millors ingredients per fer-te salivejar de principi a fi. Jo em vaig enamorar perdudament d’ells el dia que vaig tastar la seva Foie amb foie, salsa de foie, ceba cruixent i poma caramel·litzada i des de llavors els ajudo a crear hamburgueses encara més top. A l’abril vam preparar set hamburgueses amb sabors asiàtics, al maig vam crear la burger especial primer aniversari amb un munt de cheddar desfet per sobre i ara he creat per ells no una, sinó dues hamburgueses especials: La Regadera i La Pecadora. 

La Regadera és una edició limitada que només podreu tastar durant el mes de juny, així que jo de vosaltres m’afanyaria a reservar taula. Porta maionesa de festucs, trossets de festucs, vedella del Pirineu, doble de cheddar, cansalada ibèrica, stracciatella de burrata i tomàquets confitats. Temptadora, veritat? Doncs, a més, si sou arriscats com jo, podeu demanar que substitueixin el pa de brioix per pa de croissant de mantega torrat. La meva combinació preferida. Feu-me cas, no us deixarà indiferents. 

D’altra banda, i seguint amb les meves combinacions arriscades però brutals, tenim La Pecadora, una falsa burger dolça que porta pa de burger flamejat amb Grand Marnier, barretes de xocolata Kinder, gelat de vainilla i crema de caramel salat. Aquesta es queda en carta, però durant el mes de juny la podreu provar a preu reduït si la demaneu juntament amb La Regadera. La combinació fred-calent del gelat, el cruixent de la xocolata i el lleuger toc salat de la crema us faran volar el cap. A més, la flamejaran davant vostre. Us atrevireu? 

A la seva carta, però, no només trobareu això, també fan uns natxos ben potents, croquetes boníssimes i enormes, amanides, verduretes a l’estil oriental, tàrtar de salmó i, fins i tot, plats de cullera! Perquè, a part de la carta també fan un menú de migdia molt assequible. No tenen opcions sense gluten, però sí moltes per a vegetarians, i els animals són benvinguts. Heu reservat taula ja? 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT