PUBLICITAT

Babek

Descobrir altres cultures és una de les experiències més enriquidores que podem arribar a tenir. I quan es fa a través del paladar, millor que millor. Jo em declaro fan absoluta de provar gustos nous, per això, quan em vaig assabentar que un restaurant de l’Orient Mitjà havia aterrat a Andorra no vaig trigar ni una setmana en anar a tastar-lo. 

Avui ens desplacem a la Massana per parlar del Babek, un restaurant on agafen els plats més típics de la gastronomia de l’Orient Mitjà i els fusionen amb la mediterrània i amb molta brasa. I quin és el plat més conegut d’aquella zona, aquí, a casa nostra? Evidentment, el kebab. Però si us han vingut al cap aquells rotlles de carn punxada en un pal que va girant mentre es tallen trossets petits per posar-los al pa juntament amb una barreja d’enciams, tomàquet i ceba, esteu ben equivocats. A aquest restaurant no fan el kebab tradicional, aquí fan babeks,  que és kebab escrit al revés. Perquè la idea és la mateixa, però la execució no té res a veure. Són originals fins i tot en el nom!

Us poso algun exemple dels babeks que tenen en carta i em dieu si alguna vegada heu tastat un kebab igual: xai a la brasa amb salsa de iogurt i formatge feta; vedella cuinada a baixa temperatura amb un ou potxé; contra cuixa de pollastre marinat en mantega al estil oriental; porc fumat amb relish de cogombre i crema de cheddar…. Se us fa o no la boca aigua? Doncs aquests, i algun més, els trobareu al Babek, sempre presentats en un pa de durum obert perquè el tanquis tu mateix. Aneu practicant a casa perquè us surtin uns babeks perfectes! 

Però si he de ser sincera, tot i que el plat estrella de la casa sigui, com ja hem vist, els babeks, a mi el que  em va captivar van ser els seus entrants i les seves postres. Tenen moltes opcions d’entrants, i totes les que he tastat jo m’han encantat tant pel seu gust com per la seva originalitat. Què em dieu, per exemple, de l’alvocat a la brasa amb pesto de festucs? O el porro fet a la brasa amb cacauets fregits amb mel i donja? També tenen plats més tradicionals de la gastronomia de l’Orient Mitjà, com el mutabal –crema d’albergínia amb formatge de cabra–, o el labneh –formatge cremós de iogurt especiat– que heu de tastar. I no us perdeu les seves brabeks, patates braves fetes al seu estil i boníssimes!

Respecte a les postres, fan un pastís de formatge molt bona i un tiramisú amb galeta spéculoos molt sorprenent, però, per mi, la joia de la corona és el seu banofee, amb galeta, plàtan, dolç de llet i nata. Sobretot, sobretot, deixeu espai per les postres! Quedeu avisats.

Ah, i tenen opcions sense gluten, opcions vegetarianes i accepten animals. Tothom pot gaudir de la sorprenent cuina del Babek. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT