PUBLICITAT

Fira d’Andorra la Vella

I seguim amb les Fires. Aquest cap de setmana passat li va tocar a Andorra la Vella, encara que ens falta per visitar la Fira del Bestiar que serà el dijous 27 a l’aparcament d’autobusos de Prada Casadet, adjunt a l’antiga plaça de braus. Em va encantar veure que la Fira estava plena. Hi havia un munt de gent comprant, mirant, passejant i tastant els productes alimentaris artesanals que es venien a les paradetes.

Jo personalment vaig anar-hi sola divendres a la tarda per comprar llardons, llonganissa blanca i vermella, paté de foie i, de camí cap a la paradeta, em vaig menjar un pa prenyat, que com ja sabeu estan farcits de xoriço. Aquest em va saber millor que el que em vaig menjar diumenge, perquè m’ho van escalfar al microones i estava calentet, tendre i molt bo, però diumenge havien tingut un curtcircuit a causa de la pluja i no els funcionava el microones, així que va estava molt més dur i sec.

Després de recórrer tot el mercat artesanal, vaig visitar la mostra de productes agrícoles i tradicionals d’Andorra, on m’ha cridat molt l’atenció veure a una noia i un noi que promocionaven el licor d’hidromel vestits com a veritables vikings. I finalment, vaig entrar al recinte firal. Després de fer una volta completa, em vaig dirigir cap a l’estand de Dona Secret on una amiga i companya del gimnàs, la Ramona Gorraiz em va convidar a seure dins a picar alguna cosa i prendre una copa de cava. A més, vaig tenir l’ocasió de provar l’únic perfum que es fa a Andorra actualment, Eau d’Andorra. Finalment, em vaig dirigir a la Fira d’Associacions i vaig estar una estona a l’estand del Grup de Folklore de la Casa de Portugal, on vaig tastar els bolinhos de bacallà i un rissois de carn acompanyat d’un gotet de vi verd portuguès i tramussos amb olives que oferien com a acompanyament. També vaig menjar alguna cosa al de l’Associació de l’Alt Miño: patanisques, una rebanada i una copeta de vi d’Oporto. La veritat és que vaig tornar més tard amb el meu marit i vaig estar ballant zumba a la part de fora. Va ser molt divertit!

A la part exterior, una de les coses que em va semblar més divertida i curiosa va ser la que jo anomeno com una bola de neu, on vaig córrer, vaig saltar, vaig caure i el més important... Vaig gaudir moltíssim! A més, hi havia una exposició de cotxes i alguns inflables per als més petits de la casa.

Diumenge, encara que va ploure i el dia no acompanyava, vam anar junts el meu marit i jo, i vam recórrer novament tot. I vaig tornar als estands de les tres associacions portugueses per tornar a menjar algunes cosetes. Als bolinhos de bacallà, rissois i pataniscas caldria afegir-los una petita crep de pastanaga. Boníssima! Ens veiem dijous al matí a la Fira del Bestiar! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT