PUBLICITAT

La Fira de Sort

En aquesta ocasió seguirem amb les fires, de manera que us parlaré de la Fira de Tardor de Sort. Vaig ser-hi diumenge, i encara que feia fred, l’acompanyava un solet que caldejava força quan no eres a l’ombra. S’estava bé. Vam arribar d’hora, així vam poder esmorzar i comprar, com cada any, loteria de Nadal a la Bruixa d’Or a primera hora, que és quan hi ha menys gent. Molt millor que esperar llargues cues com ens passava altres vegades!

La protagonista de la Mostra de bestiar d’aquesta Fira, com ja sabem, és l’ovella Xisqueta, i una de les coses que més m’agrada veure és el Concurs de Ganxo amb demostració de costums tradicionals de pasturatge al Parc del Riuet. Sobretot quan hi participen els més petits de les diferents ramaderies, donant mostra que aquesta tradició perdurarà molt en el temps.

Entre la gran quantitat de paradetes entre les quals vam passejar i xafardejar, mentre passava pel recinte firal la Cercavila musical protagonitzada pels Xafarrostolls de Sort, es podien trobar molts productes alimentaris fets a la comarca (oli, embotits, formatges, coques, salses, xurros, torrons, licors, etcètera), i també artesanies, roba... Jo em vaig comprar una coca d’escalivada i tonyina, i un panadó d’espinacs i pinyons, que m’encanten i que ara ja no trobo a Andorra. Fins i tot, alguns restaurants oferien un menú de Fira, però la veritat és que no va aconseguir cridar gaire la meva atenció. No em va semblar una bona opció.

A més, la Fira també comptava amb activitats lúdiques i culturals. A les 13.00 hores vam anar a veure l’espectacle Desclos de la Companyia de teatre Rubrica Teatre a la plaça Caterina Albert. Es tracta d’un espectacle de teatre gestual, de carrer, amb música i adaptat per a tots els públics. Només apareix un actor en escena i té una escenografia plena de secrets, en què un home dins una gàbia busca aigua de les formes més estranyes, còmiques i extravagants que et puguis imaginar per poder sobreviure. Així, l’espectacle ens convida a sentir el vincle que hi ha entre la idea universal i natural del dret a l’aigua i el desig de la llibertat de tot ésser humà.

Després, a les 14.00 hores, vam estar a la plaça Major, on es trobava l’Espai Gastro-Fira, per assistir al Vermut Musical on va actuar el jove grup de rumba catalana procedent de Torrelles de Llobregat conegut com a Rumba que derrumba; encara que, malgrat que hi havia algunes propostes culinàries, nosaltres no vam menjar res allà, sinó més tard al Can Punyetes, que fa escudella i m’agrada molt tastar-la.

Realment, ho vaig passar molt bé. Espero poder acudir i gaudir d’aquesta cita durant molts anys més. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT