PUBLICITAT

Desitjos per al nou any

Primer, voldria explicar-vos que aquest cotilló de Cap d’Any ho he celebrat també a Albacete, però en un altre hotel. La festa va durar fins a les cinc de la matinada i en el moment que estic escrivint això ja em trobo a Jaén on em quedaré fins a Reis.

Com ja sabem, un nou any ens dona una nova oportunitat per començar de zero i assumir nous reptes. Tots tenim propòsits i desitjos nous. Tot i això, moltes vegades ens proposem metes massa difícils de complir i acabem per abandonar-les.

Ara sí, passem al tema en qüestió! Els meus desitjos per al nou any. I aquí faré dos apartats: un per als meus desitjos personals i un altre per als que incumbeixen tota la societat, o, fins i tot, el món sencer.

El primer dels meus desitjos personals és poder continuar viatjant. Poder conèixer nous llocs i viure noves aventures. En segon lloc, vull tenir més temps per a mi mateixa. Per poder continuar anant al gimnàs diàriament, fer-me massatges... En definitiva, tenir cura de la persona que més m’importa, tant físicament com mentalment; la qual, sense cap mena de dubte, soc jo.

Per acabar amb aquesta part vull tenir sempre un motiu per poder riure. Però voldria afegir que no cal que tot vagi bé per poder ser feliç i tenir un somriure a la cara. Sempre hi haurà coses que ens faran riure malgrat tot.

Ara passarem als desitjos més generals. Aquest any 2022 ha resultat per a molts de nosaltres un any desafiador ple de guerres i també de malalties, pèrdues, amb un treball incert i aïllament com a resultat de la covid-19. Amb això en ment, expressaré els meus desitjos per a aquest nou any. En aquest cas, el meu primer desig va dirigit cap a la guerra d’Ucraïna, la qual espero que acabi aviat i que el seu final no resti ni el territori ni la llibertat als ucraïnesos. És a dir, desitjo una Ucraïna reconstruïda, alliberada i amb les seves fronteres salvaguardades. 

Ara va el meu segon desig, que potser resulti una mica utòpic, però de totes maneres vull expressar el meu anhel d’arribar a tenir uns representants públics que anteposin l’interès general als seus interessos personals i centrin les forces a atendre els problemes reals de la gent: la inflació elevada, l’atur, l’ocupació precària, les llibertats minvades, la degradació de les institucions o el separatisme.
En tercer lloc, hi ha l’assumpte del vel i de la llibertat de les dones musulmanes per poder estudiar, tenir la pròpia llibertat i assumir elles mateixes el que volen fer amb les seves vides. El meu desig, doncs, és que totes les dones puguin dirigir les seves vides i prendre les seves pròpies decisions.

Per acabar, voldria desitjar més salut i més benestar a nivell global i que el món sencer segueixi compromès amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat. Bon any 2023 per a tots els que em seguiu al diari i per tota la resta del món!.
Professora, investigadora i traductora

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT