PUBLICITAT

Carnestoltes

Aquest any el meu Carnaval va començar de manera diferent. Dissabte a la tarda em vaig disfressar, encara que feia moltíssims anys que no ho havia fet, per a una sessió especial Carnaval de cicling. La disfressa triada, encara que no completa, ja que volia acabar la sessió, una hora i mitja sense parar, que la veritat és que em va costar una mica, va ser de pirata. Així, que em vaig posar una cicatriu a la cara, em vaig pintar un pegat en un ull i em vaig posar un mocador de pirata i ja està; a suar. Encara que després vaig tenir un petit contratemps feia molt que no m’ho passava tan bé.


El diumenge vaig anar a veure, que feia molt de temps que no ho feia, Els contrabandistes de la parròquia d’Encamp. La plaça estava plena de gom a gom i la farsa va estar molt divertida, encara que vaig trobar a faltar més crítica social i política. El millor de tot va ser que per primera vegada van poder participar noies. Un gran avenç.

A la nit, vaig anar a la botifarrada de Sant Julià. A la plaça, hi ha sempre música i molt bon ambient carnavelesc i he de reconèixer que m’agrada més la botifarra negra que la blanca. De manera que vaig demanar dues de negres i estaven ben calentetes.

Dilluns de Carnaval, com cada any sense faltar-ne un des que la farsa es va recuperar, vaig anar a veure Els contrabandistes d’Ordino. En aquesta ocasió la crítica va ser dirigida contra els acords, pactes i moviments de càrrecs que s’estan començant a bullir entre l’esfera política com a conseqüència de les properes eleccions. El cònsol, Josep Àngel Mortés, aquest any, va ser criticat pel referèndum de Grífols que va denegar i es va recrear la manifestació silenciosa que es va dur a terme fa uns dies. Però, el cònsol no ha estat l’únic polític que ha rebut crítiques, també el conseller d’Ordino, Enric Dolsa, que s’ha trobat a faltar entre el públic, va fer que els batlles senyalessin que només hi acudeix quan hi ha eleccions, cada quatre anys. En general, es va fer un repàs de tots els temes que més preocupin la població: els parquímetres i el fet que s’hagi de pagar a tota la parròquia per tal de poder aparcar i la recriminació al mossèn per ser massa modern i posat WiFi a la missa.

A la tarda, a l’Óssa d’Encamp. Allà, també es van realitzar moltes crítiques i burles, fins i tot, a alguns càrrecs polítics presents entre el públic, com ara el cap de Govern, Xavier Espot i la cònsol major, Laura Mas. I aquesta vegada el menjar el va portar el CityXerpa encara que la treballadora d’aquesta empresa va ser tota una sorpresa... A què no ho endevinen? Doncs, per suposat, va tornar a ser la minyona que en aquesta ocasió es va mostrar molt juganera.

Per acabar, dimarts a la nit no va faltar l’Operació del Carnestoltes. De manera que aquest any he fet un Carnestoltes molt complet.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT