PUBLICITAT

Idees que poden ser encertades, però amb paraules equivocades

Tenir raó i confondre’s amb les formes és una cosa que passa sovint i és important corregir. Una persona pot tenir raó amb les coses que diu o reivindica, però equivocar-se en la manera d’expressar-les. Per això tenim gent al nostre voltant que ens orienta i ens diu les coses encara que no les vulguem sentir.

I ahir a la sortida del judici contra Vanessa Mendoza es va veure clar. Les coses per les quals lluita i moltes de les coses que reivindica són qüestions que cal canviar al país i que ja fa temps que es reclamen, però a vegades s’ha de tenir en compte la forma amb què es diuen. Està bé defensar els seus pensaments i reclamar drets, però dir que al país només hi ha una associació feminista no és just per les moltes dones que lluiten pels drets de totes les andorranes i residents al Principat.  Stop Violències és una associació feminista com també ho és Acció Feminista.

Ara bé, deixant de banda aquest detall, el procés judicial obert contra Mendoza deixa Andorra en un mal lloc a escala internacional. I ahir es va poder comprovar amb la quantitat de mitjans de comunicació internacionals i associacions d’altres països que recolzen la causa de Mendoza. 

Si volem ser un país ben reconegut internacionalment, el que hem de fer és adaptar-nos al ritme d’altres països i no jutjar una persona per unes paraules en unes declaracions fetes l’any 2019.

O és que volem agafar ritmes europeus només en uns pocs aspectes? Perquè el cert és que Andorra és dels països amb menys avenços pel que fa als drets de les dones.

Ja és hora d’avançar una mica i començar a fer petites passes. Despenalitzar l’avortament és quelcom que ja fa temps que s’hauria d’haver fet i, tot i que se’n parla molt, ningú mou un dit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT