PUBLICITAT

Andorra acull una reunió per fomentar els refugis guardats

Andorra va acollir ahir la primera reunió de presentació del projecte transpirinenc DESIR, format pel Govern, la Federación Aragonesa de Montañismo, la Fédération Française de Clubs Alpins de Montagne, el Réseau Education Pyrénées Vivantes amb la col·laboració d’Andorra Recerca i Innovació, la Fédération Française de Randonnée Pédestre, NASUVINSA, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la Federación Navarra de Montaña y Escalada, el Conselh Generau d’Aran i el Centre Excursionista de Catalunya. 

L’objectiu és publicar itineraris transfronterers entre els senders de gran recorregut i els nous itineraris entre els refugis, així com implementar accions de desenvolupament, homogeneïtzació, consolidació i digitalització dels itineraris, acompanyades d’un desenvolupament informàtic de la web amb, nous continguts i noves funcionalitats.

Durant la sessió d’ahir es va establir també el calendari a seguir pels projectes, fixat en tres anys. 

Amb tot, es tracta d’una bona iniciativa poder enfortir i millorar la itinerància entre els refugis de muntanya guardats dels Pirineus, que evidentment inclou els del Principat. Cal no oblidar, que tot i que sembli molt evident a algunes persones de vegades els passa, Andorra és un país de muntanya, i projectes d’aquest estil també permeten que una de les màximes del país, el turisme i la seva atracció, es vegi incrementat i es diversifiqui cap aquest sector que també representa una part proporcional important per fer arribar més visitants. 

De fet, l’arribada d’aquesta mena de turistes és positiva, ja que es fomenta així la conservació ambiental mitjançant pràctiques turístiques sostenibles. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT