PUBLICITAT

L'Església, els funcionaris i els mestres dels centres religiosos

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, és un expert en deixar anar frases que sonen a titulars. De vegades l'encerta i té tota la raó en les seves manifestacions, però d'altres semblen fanfarronades lluny de la realitat. Ahir, després de la trobada que la plataforma de sindicats va mantenir amb membres de Liberals d'Andorra (LdA) dins de la ronda de reunions amb els diferents partits i grups parlamentaris, el líder sindical va comentar que el Govern aplicarà la reforma de les pensions dels funcionaris públics als professors dels centres congregacionals per acontentar al Bisbat –als quals s'ha d'afegir els de la Universitat.

La inclusió dels treballadors de les escoles congregacionals en el projecte de llei de reforma dels complements de pensió dels empleats públics es podria haver fet per aconseguir millorar les relacions entre el Govern i el bisbat d'Urgell, segons els sindicats dels funcionaris els quals, tot i no veure malament aquesta decisió, consideren que aquesta inclusió és per millorar la relació de l'Estat amb l'Església catòlica.

Pensem que aquest fil argumentatiu té poca base. Actualment les escoles religioses depenen d'un patronat integrat pel Bisbat i la ministra d'Educació, però és el Govern de torn qui assumeix la despesa dels docents. Des de fa temps que les diferents ministres d'Educació intenten que els treballadors d'aquestes escoles depenguin del mateix ministeri que, tornem a repetir, és el que paga. També des de l'àmbit del ministeri no es veu amb bons ulls que se segueixi el pla d'ensenyament espanyol i no l'andorrà. Potser la equiparació dels treballadors del centres congregacionals amb els funcionaris pel que fa a les pensions és un primer pas per acabar amb aquesta situació rocambolesca, que és un dels objectius, més que acontentar al bisbe.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT