PUBLICITAT

Un any de Vivand a Escaldes amb un bon balanç

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Ahir va fer un any que es va convertir per a vianants l’avinguda Carlemany entre el carrer de la Unió fins a l’avinguda de les Escoles, el que comercialment ha adoptat el nom de Vivand. No ha estat una iniciativa fàcil, que va néixer entre les crítiques i els temors dels comerciants per una decisió que portava molt temps al calaix però que ningú va tenir el valor d’adoptar. El comú actual ho ha fet malgrat l’oposició ferma de CalideaCarlemany, que es queixa del descens de les vendes i que Vivand no ha estat positiu per a aquesta zona de la parròquia.

Segons les dades aportades ahir per la corporació l’acceptació de la mesura és important, i com molt bé assegura la cònsol Trini Marín, és millor 30.000 persones passejant i observant els aparadors que els cotxes circulant per l’avinguda. Malgrat les noves tecnologies que permeten la venda per internet, l’anomenat shopping forma part de les activitats d’oci del turista. No és el mateix comprar davant d’una pantalla que caminar per un carrer animat de vianants i plens de botigues.

El comú n’ha fet un balanç positiu, basat en els indicadors que han pres mitjançant els cinc censors de l’avinguda. Segons l’estudi, que no detalla la mostra d’enquestats, el 72,5% dels residents de la parròquia dóna continuïtat al projecte i un 75% si es té en compte tota la població del país, mentre que el percentatge d’empreses que dóna suport a mantenir la conversió de l’avinguda és del 69,4%. El comú també ha volgut destacar l’augment de l’ocupació en els aparcaments propers a la zona comercial (recordant els treballs que s’estan fent amb Andorra la Vella per mancomunar aquest servei i fer compatibles els sistemes d’abonaments i tarifes) i la nul·la afectació sobre el trànsit que, diuen, s’ha patit. Un any és poc però aquest diu molt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT