PUBLICITAT

Arcalís, una joia de la neu que necessita d'un revulsiu

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

Els responsables del Comú d'Ordino tenen un greu problema amb l'estació d'esquí d'Arcalís, que paradoxalment és la que té la millor qualitat de neu, una característica que és molt apreciada pels esquiadors.

El problema és que no arrenca econòmicament i està arrossegant el comú. L'estació va tenir la seva oportunitat en l'època d'Enric Dolsa com a cònsol, quan Crèdit Andorrà estava disposat a apostar-hi fort. Interessos polítics van impedir l'operació i des d'aleshores no hi ha hagut cap inversor amb un interès ferm per reflotar i modernitzar el camp de neu. Tot plegat és una llàstima, perquè Arcalís és una referència i també és motor econòmic que aporta diners al conjunt de l'economia del país. L'actual cònsol, Ventura Espot, aposta per un canvi radical, segons les seves paraules. Espot, també president del consell d'administració de Secnoa, va reconèixer que és inviable continuar pel mateix camí per les pèrdues en el balanç econòmic. La proposta arriba després de conèixer els resultats d'un diagnòstic fet per especialistes sobre la situació de l'empresa. Espot va reconèixer que s'ha anat a preguntar i demanar consell a llocs d'Europa on fa una gestió molt bona.

El líder de l'oposició va aportar la iniciativa d'augmentar el preu del forfet –que és dels més baixos comparativament amb altres estacions– per intentar l'equilibri pressupostari. S'ha de trobar el camí. Que els cònsols vulguin cedir responsabilitats a experts en la indústria de la neu és una bona opció. Deixem que facin els que ho saben fer. Totes les decisions es prendran durant la reunió del consell d'administració de Secnoa que mantindrà dilluns que ve. Espot va reconèixer que la proposta que faran és la de que una entitat privada gestioni la societat pública.

La dificultat d'accés és un altre element afegit que perjudica Arcalís. Caldrà la involucració de tothom, també del Govern, per aconseguir una aportació privada que descarregui el comú d'aquest llast i que permeti fer les inversions necessàries per a una modernització que ara no existeix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT