PUBLICITAT

L'aeroport de la Seu ha de tenir i donar vida a Andorra i comarca

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

Després del gest del Govern tripartit d'invertir a l'aeroport de la Seu d'Urgell, ara l'objectiu primordial és que aquest no passi a ser un aeroport fantasma, com tants que proliferen a Espanya –el més a prop el tenim a Alguaire. La primera reflexió que cal fer és que aquest aeroport té un potencial turístic bàsicament perquè Andorra és una destinació important, sobretot a l'hivern.

Una companyia, Air Andorra, assegura que ho té tot preparat per iniciar els vols, que en principi havien de ser aquest més però que a causa d'una mala adjudicació es retarden fins a l'octubre. L'aerolínia es lamenta que no ha tingut prou suport institucional, i no es refereix a aportacions econòmiques, sinó a promocionar les instal·lacions i fins i tot a contactar amb ells per poder fer una actuació més conjunta. Un dels portaveus de la companyia posava l'exemple de l'alcalde de la Seu. Albert Batalla, del quan comentava que no s'ha interessat pels llocs de treball que pot generar aquesta nova activitat a la comarca de l'Alt Urgell.

També Andorra ha adoptat una postura de passivitat, de manera que no queda definida com serà l'aportació del Govern, que en principi aposta per fer-la en funció del nombre de passatgers que es desplacin al Principat.

Certament l'aeroport Andorra-Pirineu genera escepticisme perquè durant anys els intents han estat frustrats. Deu vols diaris –cinc d'anada i cinc de tornada– són molts, i tan de bo que es compleixin les expectatives d'Air Andorra i els trajectes no es limitin només entre Montferrer i Barcelona. Sobta una mica la passivitat de les institucions, que expressen bones paraules però no passen a l'acció. No sabem si hi ha algun element que ignorem, però ara per ara l'única oferta en ferm és la d'Air Andorra, que ha ampliat el capital fins els 800.000 euros.

A falta d'un heliport que ha quedat en l'oblit de les promeses, caldria fer pinya per aconseguir que aquestes instal·lacions tinguin vida, perquè aquesta vida es traslladi a la Seu i Andorra. I que consti que si funciona per a Andorra, beneficia a l'Alt Urgell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT