PUBLICITAT

Els cal tranquil·litat als que han d'educar els nostres fills

EDITORIAL

De ben segur que més d'un responsable del govern aquests dies està somiant amb els funcionaris. Tots plegats teníem clar que el desplegament de la llei que regula el tema del personal depenent de Govern seria complicat perquè es poguessin posar d'acord les dues bandes. És un globus que porta una colla de mesos inflant-se i que avui ha explotat, i ho ha fet en forma de querella criminal que es presentarà en contra de Cinca i Martí per engany electoral. Cinca es defensa dient que l'engany hauria estat no fer res, i no de cara als funcionaris sinó un engany a tota la població. S'acaba la legislatura i el de funcionaris és un col·lectiu nombrós i potent, i en aquesta partida tothom està jugant les seves cartes, caldrà veure quin és el següent moviment de cadascun dels jugadors.

Mentrestant, el govern va informar ahir que treballa per fer fixos els eventuals de l'educació. No tots, sinó els que fa anys que hi treballen i acumulen ja diversos cursos amb aquestes condicions. És bo que es faci aquest pas, sobretot amb els que han d'educar els nostres fills. Els podem exigir molt, però resulta que ara mateix n'hi ha cent cinquanta que cada final de curs pateixen per saber si després de l'estiu tindran o no feina, si cobraran vacances o si els canviaran d'escola. Tot plegat provoca un nerviosisme lògic en aquests treballadors, que tot i que segur que no afecta la seva professionalitat, nosaltres els necessitem al 100% de les seves capacitats per ensenyar i educar els nostres fills.

Per tant, hi ha diversos fronts oberts entre el govern i els seus treballadors, en un moment de final de legislatura on DA s'ha embarcat a aprovar diverses lleis que són de les que couen, de les que fan mal a certs col·lectius. Però l'executiu diu que té la responsabilitat d'actuar ara per no lamentar mals futurs, un discurs que no és nou, sinó que ja el van argumentar ara farà quatre anys, i amb el qual ja es van presentar a les eleccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT