PUBLICITAT

Avui és un bon dia per als malgastadors de megues

EDITORIAL

Els malgastadors de megues estan d'enhorabona. Andorra Telecom aplica ja una baixada de la velocitat de descàrrega quan l'usuari superi el limit de dades del seu forfet Mobiland, i li ofereix uns paquets per contractar més dades en cas que ho necessiti. Aquesta és una bona notícia per tots aquells que arriben al límit i es passen de llarg, que fins ahir pagaven a tant per mega extra i ara no pagaran més però Internet els anirà lent. O tindran l'opció de sol·licitar més dades pagant, però en definitiva autoritzant-ho ells.

Això permetrà a molts ciutadans controlar una mica més la seva factura, que sempre és cosa bona. De fet, els esforços de la parapública fa temps que van cap aquí, poder fer una previsió de la despesa que fas mensualment del telèfon. Els forfets permeten que l'usuari triï quina és la tarifa que més s'adapta al seu consum, i com que no sempre coincidirà al que cadascú necessita, aquests paquets de dades extra ajudaran a més d'un. I Andorra Telecom també va donar ahir una notícia important: que treballa per integrar la tarifa del mòbil amb la d'internet a casa. Bona notícia per al consumidor.

Ara caldrà veure quines seran les tarifes perquè tots sabem que no és barat el telèfon en aquest país. Si ho comparem amb Espanya (un dels més cars), encara els guanyem. Però també els guanyem en orografia, o en volum de turistes anuals. Pot semblar una bajanada però la parapública ho té complicat a l'hora d'aplicar noves tecnologies. Si bé l'extensió de terreny que tenim és poca, és alhora complicada, i apagar la línia de coure vol dir que la fibra ha d'arribar a vés a saber on: llocs tan inversemblants com un refugi d'alta muntanya.

A més, ha de donar servei no només als que vivim aquí, sinó també als que vénen a visitar el Principat i, per tant, tenir a punt la infraestructura per doblar o triplicar els clients un dia de pont. I clar, en dies així, poden passar incidències (i passen) i els clients perden el servei durant unes hores i com que tots plegats depenem del telèfon, d'internet i de la tecnologia, sembla que se'ns acabi de cop el món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT