PUBLICITAT

Laurence De Oliveira Artesana i transportista

«El meu objectiu és donar-me a conèixer»

Per Sònia Lecha

Laurence De Oliveira és una resident del Pas de la Casa, però va néixer a França. Va tenir un problema durant el naixement i la van derivar a la clínica de Perpignan. Tant els seus avis com els seus pares han estat tota la vida a Andorra i ara ella hi viu amb el seu fill. 
Durant molts anys ha sigut cambrera i ara fa 22 anys que va crear una empresa de trasllats en taxi i ambulància, feina que segueix fent actualment. Des de fa 15 anys que participa en els mercats de totes les parròquies del Principat on ven joies artesanes, espelmes, i, després de quatre anys, el seu somni s’ha fet realitat i avui obre la seva botiga ‘Lojoy’ al Pas de la Casa.

–Quan va començar a interessar-se pel món de les joies artesanes?
–Fa 24 anys. Tres anys més tard vaig començar a tenir una parada en els diferents mercats de les parròquies d’Andorra i venia les meves joies. Des de fa quatre anys que ja tenia clar que tard o d’hora acabaria tenint una botiga. 

–Quin tipus de joies fa?
–Les faig amb macramé, pedres, cuir... una mica de tot. 

–Com va aprendre a fer el macramé?
–A partir de tutorials a Internet. 

–Amb quins materials treballa?
–Amb acer, pedres, cordes i cuir. 

–Les espelmes que ven, són fetes per vostè?
–Venc espelmes, sí. Però, no les faig jo, les fa una amiga meva. Són casolanes i de diferents olors. De moment, tinc unitats comptades i més endavant ja tindré una meva personalitzada. 

–Avui obre la seva botiga ‘Lojoy’ al Pas de la Casa. Expliqui’ns una mica com ha estat el procés.
–El procés ha sigut molt llarg perquè al Pas de la Casa, quan es tanca un local l’endemà el tornen a obrir amb un nou negoci. Jo feia tres anys que estava sobre d’un que m’agradava molt i estava en llista d’espera. I aquest any ha arribat el meu torn i m’ha tocat. 

–Ara que comença una bona època de turisme a Andorra i també s’aprova el Nadal, quines expectatives de vendes té?
–Doncs vendre, vendre i vendre. També donar-me més a conèixer. Tot i això, ja tinc bastants clients. A més, em dedico a fer peces personalitzades. Per exemple, si tu vols un braçalet jo te’l puc fer tal com tu el vols. Una cosa especial de la meva botiga és que tindré el meu taller dins i estarà a la vista de la gent. Si tu vols una joia en concret, me la pots demanar i jo te la faré. 

–També farà vendes en línia o només a la botiga física?
–De moment, a la botiga. 

–Quins objectius té per a l’any 2024?
–Donar-me a conèixer, vendre i que a la gent li agradi el que faig. També tinc una amiga que em farà uns saquets de llavors i sal per a poder vendre’ls a ‘Lojoy’. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT