PUBLICITAT

Sergi Forcada Decorador

«Si tens paciència, al final trobes la fotografia que vols»

Per Lara Ribas

El decorador Sergi Forcada.
El decorador Sergi Forcada.

En Sergi Forcada es dedica a la decoració i per això quan fa fotografies busca capturar detalls o allò en què els altres no s’hauran fixat. Precisament enguany ha obtingut el segon premi del Concurs de Fotografia de Natura del Centre d’Interpretació del Comapedrosa amb Mirada de llibertat, que va capturar el passat 24 d’agost des del cim del Comapedrosa. 

–Com va fer la fotografia guanyadora?
–No vaig fer-la pensant en el concurs. Jo pujo moltes vegades al capvespre a algun pic d’Andorra i en aquella ocasió estava al Comapedrosa amb la meva xicota veient la posta de sol.

–Què buscava capturar?
–El moment d’un animal salvatge, un ocell, que també estava mirant la posta de sol.

–Un moment força singular. Sempre ho procura?
–Jo em dedico a la decoració i sempre em fixo molt en els detalls i busco capturar textures; per exemple, una molsa irregular o una gota d’aigua que està a punt de caure. I també fotografio paisatges, però que en aquell moment em cridin l’atenció, és a dir, no vull ni fer la foto típica ni fer-la perquè sí. 

–Per què?
–No m’agrada acumular, com jo li dic, fotos basura, sinó buscar allò diferent o inusual. I ho faig en les meves escapades a la muntanya, que són per desconnectar del dia a dia però també aprofito per fer fotografies. 

–I necessita anar sol per aconseguir-ho? 
–No, sempre vaig mirant més enllà del paisatge i m’hi fixo vagi sol o acompanyat.

–Creu que la gent veu el mateix que intenta transmetre a través de les seves fotos? 
–Jo penso que sí. De tota manera, quan faig alguna publicació a Instagram, de vegades també poso alguna frase filosòfica per acompanyar-la, que pot ajudar a fer la interpretació que vull. Ara, jo penjo una foto perquè m’agrada, no per buscar likes, ja que no crec que responguin a un interès real. 

–Per tant, vol que valorin les seves fotos pel contingut.
–Sí; de fet, penso que els filtres també són un perill i l’únic que aconsegueixen és enganyar. 

–I quina és la clau per aconseguir la millor fotografia? 
–La paciència i no limitar-te a mirar a través de l’objectiu. Si tens paciència, al final trobes la fotografia que vols. Jo n’he hagut de fer moltes abans d’arribar a la que vull. I sempre miro més enllà de l’objectiu per poder capturar l’espontaneïtat del moment; si no, em perdo moltes coses. 

–Com valora els concursos de fotografia? 
–De moment només he participat en aquest concurs, però tinc clar que només m’interessen aquells on hi ha un jurat, no aquells altres en què el guanyador es decideix pel nombre de likes, ja que són una pèrdua de temps perquè no guanya la millor fotografia i t’estan enganyant.

PUBLICITAT
PUBLICITAT