PUBLICITAT

CRISTINA RAMÍREZ BARCONS Sòcia creadora d'Andozon

«No cal conèixer Andozon per saber què és»

Per Victoria Gómez Pérez

Cristina Ramírez Barcons.
Cristina Ramírez Barcons.

A principis de maig es posarà en marxa Andozon, el primer centre comercial en línia de totes les botigues d’Andorra. La Cristina Ramírez Barcons (Madrid, 1994) és una de les cinc sòcies creadores d’aquesta iniciativa que pretén unir el comerç del país en un sol espai per respondre a les necessitats actuals dels ciutadans i alhora exportar-lo a la resta del món. 

–D’on neix Andozon?
–Andozon és un projecte que vam arrencar l’octubre de l’any passat després de constatar que Andorra necessita un bon servei de comerç online. També vam creure que seria interessant exportar els productes andorrans a la resta del món i donar a conèixer Andorra a través del seu comerç. Vam jugar amb el nom d’Amazon, que tothom sap què és, perquè Andozon no necessiti cap explicació. 

–És una mena de centre comercial en línia?
–Exacte. L’objectiu és facilitar l’experiència de compra, de manera que l’usuari podrà buscar la paraula sabates i veure tots els models de sabates disponibles al web o buscar una sabateria concreta i veure allà tots els seus productes. També hi haurà un apartat d’outlet i ofertes i un de Made in Andorra, per a tots aquells productes que tinguin marca país, com vins, formatges, mel, joies, roba... En aquest sentit, és important destacar que quan algú vol quelcom exclusiu no li importa pagar més impostos perquè sap que allò és únic i només ho podrà aconseguir a través d’Andozon.

–Quan estarà en marxa Andozon?
–Andozon ja existeix, però el públic general encara no ho pot veure perquè estem ultimant els detalls. Quan acabem, enviarem un tutorial als comerços inscrits per ajudar-los a exposar els seus productes. Tenim un parell d’informàtics que també els donaran un cop de mà perquè el seu perfil sigui atractiu.

–La Covid-19 ha posat més en evidència que mai que el comerç en línia és el Taló d’Aquiles del comerç andorrà?
–Sí. De fet, nosaltres no pensàvem sortir fins al mes de juny, però la crisi sanitària ha accelerat el procés. La nostra voluntat és facilitar el procés d’exportació i gestionar el tràmit de duanes perquè Andorra estigui al mateix nivell que els països veïns i arribar a tot el món. 

–Quantes empreses interessades hi ha?
–Que ens hagin confirmat el seu interès a formar part d’Andozon n’hi ha una cinquantena. Esperem que amb el temps s’uneixin la resta, sobretot les més petites que actualment ni tan sols tenen pàgina web.

–Quins avantatges tindran els comerciants?
–No s’hauran de preocupar de pràcticament res, nosaltres ens encarreguem de tot el procés integral. Per exemple, quan es faci una compra, l’empresa de transport estarà linkada directament a tots els productes, de manera que l’enviament serà automàtic.

–Tenen ja un primer feedback?
–La majoria estan bastant impacients i ens demanen que ens donem pressa per activar el web, però fins que no estiguem al 100% no sortirem. Entenem que ells necessiten continuar venent, però nosaltres preferim esperar una mica més que no pas sortir amb errors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT