PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova edició del Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges

Les projeccions s’emetran a Ordino i la Massana

Per Sònia Lecha

Verdaguer, Armengol, Palau i Galícia amb el cartell de l’edició del Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges.
Verdaguer, Armengol, Palau i Galícia amb el cartell de l’edició del Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges. | S.L.

La consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del Comú de la Massana, Alexia Verdaguer, la consellera d’Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social del Comú d’Ordino, Mònica Armengol, la directora de màrqueting de Viladomat Esports, Marta Palau, i la filla de Manel Galícia, Roser Galícia, van presentar ahir la nova edició del Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges d’Ordino i la Massana al Comú de la Massana. «Aquest cicle ja s’ha convertit en un referent pels amants de les aventures i les experiències explicades en primera persona», va comentar Verdaguer. 

Les vuit projeccions de l’edició d’enguany s’aniran emetent de forma alterna al Teatre de les Fontetes, els dimecres, i a l’Auditori Nacional d’Andorra, els dilluns. Les projeccions d’Ordino «tenen un component més esportiu i de superació dins la muntanya», va detallar Verdaguer. I les de la Massana estan «més relacionades amb viatges». 

Els dos Comuns continuen apostant per aquesta programació conjunta, que permet oferir un programa de qualitat i que atrau en totes les edicions un nombrós públic. 

Enguany també hi haurà una exposició de Manel Galícia, un apassionat de la muntanya i dels paisatges d’Andorra que ha deixat un gran llegat fotogràfic. La seva filla, Roser Galícia, serà l’encarregada d’inaugurar l’exposició aquest dijous, 25 de gener, a les 20.00 hores, a la Biblioteca Comunal Antoni Morell. Durant la presentació de l’acte, la seva filla va voler destacar que «el meu pare era una persona molt vital que s’apassionava en tot i s’implica fins al final en moltes coses». 

Les sessions donaran el tret de sortida el pròxim dilluns 29 de gener a Ordino amb l’alpinista Stefi Troguet, que presentarà un documental inspirat en les seves últimes expedicions. La projecció compta amb el suport de Viladomat Esports. 

La proposta del 31 de gener serà a la Massana, i anirà a càrrec de l’escriptora i fotògrafa catalana Kris Ubach, que exposarà la seva crònica del recorregut que va fer des d’Irun fins al cap de Creus, passant per Andorra. 

La projecció del 7 de febrer serà sobre el viatge que va fer Toni Arbonès per les terres del Nil Blau. Arbonès proposarà un viatge a Etiòpia, passant per la seva cultura i història. Canviant de continent, Inés Martí i Fiona Romero faran descobrir als espectadors un país encara força desconegut com és Islàndia, d’una bellesa salvatge i un progrés social encomiable. 

Al cicle també es viatjarà amb bicicleta, amb Belén Castillo, que es dedica professionalment a obrir rutes cicloturístiques per tot el món. En aquesta ocasió, presentaran la seva experiència recorrent el Kirguizsitan. La projecció serà el pròxim 28 de febrer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT