PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mas destaca els beneficis dels programes de detecció precoç de càncer

La titular de la cartera de Salut avança també l'ampliació de cribratges

Per El Periòdic

La ministra de Salut, Helena Mas, durant la 10a Reunió de petits països de la Regió europea de l'OMS.
La ministra de Salut, Helena Mas, durant la 10a Reunió de petits països de la Regió europea de l'OMS. | SFG

La ministra de Salut, Helena Mas, s’ha desplaçat aquesta setmana a Xipre per participar en la 10a Reunió de petits països de la Regió europea de l’OMS. Durant la trobada, els representants dels estats que hi formen part han tractat temes com la salut i el canvi climàtic; el desenvolupament d’estratègies nacionals de recursos humans per a la salut; l’accés als medicaments; la salut i el turisme; el càncer pediàtric, i els programes de cribratge del càncer.

Sobre aquest últim aspecte, Mas ha destacat durant la seva intervenció l’aposta d’Andorra pels programes de detecció precoç de càncer de mama i de còlon i recte, així com la importància que aquests tipus de programes siguin de caràcter poblacional i gratuïts per evitar barreres d’accés entre els ciutadans. Pel que fa als reptes de futur en aquesta matèria, la titular de la cartera de Salut ha explicat que des del ministeri s’està analitzant i treballant per desenvolupar cribratges per a altres tipus de càncer i així avançar en la detecció precoç d’aquesta malaltia al Principat.

La Iniciativa dels petits països, creada el 2013, és una plataforma que permet a 11 estats membres de la Regió Europea de l'OMS amb una població de dos milions d’habitants o menys (Andorra, Xipre, Estònia, Islàndia, Letònia, Luxemburg, Malta, Mònaco, Montenegro, San Marino i Eslovènia) col·laborar per abordar problemes comuns i compartir experiències per millorar la salut de les seves poblacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT