PUBLICITAT

El pont deixa una ocupació de més del 60% al Pirineu lleidatà

  • La Diputació confia en un bon estiu per la crisi i la previsió de calor
  • Josep Piqué, convidat a la tercera Nit de l'Empresariat de l'Alt Urgell
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Practicants de ràfting a la Noguera Pallaresa, a Llavorsí. Foto: RAMON GABRIEL

L'ocupació hotelera a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran i de Ponent durant el pont de Sant Joan ha estat d'entre el 60% i el 65%, segons les xifres que ha facilitat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les dades són lleugerament superiors a les registrades en anys anteriors.

El president del Patronat, Àngel Vidal, va considerar ahir que és "un bon inici de temporada" que fa preveure "puntes del 85% d'ocupació durant l'agost". Vidal confia en el fet que el Pirineu ofereix "una bona alternativa als catalans que no viatgin a l'estranger" per la seva oferta combinada de paisatges de muntanya, rutes excursionistes i esports d'aventura. Vidal va manifestar que aquests dies s'ha assolit un bon índex de places ocupades, tenint en compte que també ha començat a fer bon temps.

Pel que fa al tipus de turista que visita la demarcació de Lleida, els esports d'aventura, l'excursionisme, el senderisme i el ràfting figuren entre les activitats més demanades, juntament uns paratges que li permeten "respirar aire lliure", pensant sobretot en els turistes de ciutat.

LA CRISI
El Patronat confia que la crisi pot fer desistir molts viatgers de sortir aquest any a l'estranger i atraure'ls a destinacions més properes com ara les comarques del Pirineu.

També en l'àmbit econòmic, l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell va anunciar ahir que el tercer Sopar de l'Empresariat de la comarca comptarà amb Josep Piqué de convidat. El president de la companyia aèria Vueling i exministre d'Afers Exteriors del Govern espanyol oferirà una xerrada en finalitzar l'àpat, previst per aquest divendres a l'Hotel el Castell de Ciutat. El sopar-col.loqui de la Nit de l'Empresariat ja s'ha convertit en una cita anual i un punt de trobada entre els empresaris alturgellencs. "A més, com en les dues edicions anteriors, s'ha convidat una personalitat de referència dins del món empresarial i social del país", indica l'organització.

Al sopar també hi han confirmat l'assistència el cap de Govern d'Andorra, Jaume Bartumeu; el delegat a l'Alt Pirineu i Aran del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Moisés González; l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, i el president de PIMEC, Josep González, entre d'altres. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT