PUBLICITAT

Núñez, cap de cartell d'un Festival Brudieu més auster

  • L'oferta inclou el Cor de Cambra del Palau de la Música i la cantant Lídia Pujol
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Campillo, Colom i Sauret, en la presentació del Festival, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

Carlos Núñez, considerat un dels millors gaiters del món, serà el cap de cartell del 35è Festival Internacional de Música Joan Brudieu. L'oferta musical d'estiu de la Seu també comptarà amb la cantautora Lídia Pujol i amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. El tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de la Seu, Miquel Colom, va defensar ahir que la programació manté la qualitat malgrat reconèixer que el pressupost, a causa de la crisi, s'ha reduït el 25% i ha passat dels gairebé 60.000 euros de l'any passat als 42.000 d'aquest any. En aquesta edició hi haurà set concerts, un menys que en l'anterior.

El director artístic del festival, Josep Maria Sauret, va destacar el rigor del programa i la vàlua dels intèrprets, que en tots els casos estan vinculats a la música de qualitat i a la recuperació del patrimoni cultural, un dels objectius de l'organització. Núñez obrirà el certamen tot presentant el disc Alborada do Brasil, el dia 13 vinent, a les 22.30 hores, al Claustre de la Catedral de la Seu. ExaudiNos, de la Fundació Robert Gerard, actuarà el dia 21 de juliol i recordarà el mestre de capella Joan Brudieu, que dóna nom al festival, amb la interpretació de la Missa de Difunts, peça localitzada a l'Arxiu Capitular. Valsos amorosos de Brahms serà el concert del Cor de Cambra del Palau de la Música, previst pel dia 28 d'aquest mes.

Ja al mes vinent, el dia 6 serà el torn per al concert de Maksym Dyedikov (violoncel) i Juan Barahona (piano), amb peces de Beethoven, Schumann i Brahms. El dia 11 actuarà el duet d'acordions Jeux d'Anches, amb Marko Sevarlic i Nicola Kerkez, que oferiran interpretacions de Falla, Stravinsky i Piazzola. Tots dos concerts tindran lloc a la Sala Sant Domènec a les 22.30. Finalment, el dia 24, a les portes de la Festa Major, Lídia Pujol oferirà al Claustre de la Catedral l'espectacle Els amants de Lílith, dedicat a les dones i sorgit del seu afany de recuperació de cançons populars d'arreu de Catalunya.

NOVETATS
Aquest any, com a novetat, s'inicia una col.laboració amb el club de cultura TRESC. El tècnic de cultura, Andreu Campillo, va especificar que tots els socis d'aquest col.lectiu tindran un descompte del 25% en el preu de les entrades. L'abonament per als set concerts serà de 70 euros. El programa del 35è Festival Internacional de Música ha descartat la producció musical pròpia, però compta amb coproduccions amb l'Auditori de Barcelona i el Palau de la Música, una col.laboració de la Xunta de Galícia i amb el concurs Paper de Música de Capellades. Per Sauret "és bo que artísticament hi hagi sinèrgies per oferir al públic espectacles de qualitat". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT