PUBLICITAT

El Govern Pintat es va comprometre amb el Greco a realitzar l'enquesta

  • Va assegurar que els treballs començarien el primer semestre de 2009
  • Estrasburg va considerar la mesura com a "posada en pràctica parcialment"
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici administratiu del Govern, al carrer del Prat de la Creu. Foto: TONY LARA

L'enquesta sobre la percepció de la corrupció adreçada als funcionaris estava en el guió. No només perquè el Grup d'Estats Contra la Corrupció (Greco) ho recomanés en un informe el febrer del 2007, sinó també perquè l'anterior Govern liberal s'hi va comprometre i va assegurar --a final de 2008-- a l'organisme internacional que ja s'estava treballant en la matèria.

En un informe emès el febrer de l'any passat, després d'haver visitat Andorra a final de 2008, el Greco deixava constància del compromís de l'Executiu encapçalat per Albert Pintat de posar en marxa l'estudi durant aquell semestre. "Les grans línies de l'estudi van ser definides durant el segon semestre de 2008 i els treballs hauran de començar durant el primer semestre de 2009", va constatar l'organisme dependent del Consell d'Europa. "L'estudi en qüestió està ara per ara aplicant-se, fet que no permet considerar la recomanació com a plenament implementada", va concloure el Greco en el seu estudi.

A final del 2008, el Govern va presentar al Greco la creació de la Unitat de Prevenció i Lluita contra el

Corrupció (UPLC) sota la supervisió del Ministeri de Finances. També en aquella visita, els responsables de l'UPLC van explicar a la delegació d'Estrasburg que el Ministeri de Presidència havia encarregat un estudi a l'Institut d'Estudis Andorrans i que l'UPLC el coordinaria. Aquest és l'estudi que ara s'ha posat en marxa amb la realització de les enquestes voluntàries i anònimes als funcionaris sobre la percepció de la corrupció al si de l'Administració pública i a la societat en general.

[email protected]

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT