PUBLICITAT

Noves experiències al Cicle de Cinema de Muntanya

  • Inclou sis projeccions i col·loquis sobre aventures de diferents persones
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Presentació del Cicle de cinema de muntanya, ahir Foto: ANA / M. C.

Un any més, els comuns de la Massana i d'Ordino han organitzat de forma conjunta el Cicle de Cinema de Muntanya i Viatges, que inclou sis projeccions i col·loquis sobre aventures de diferents persones a llocs com els pics d'Europa, el Montsec, l'Àrtic o l'Himalaia, entre altres. Segons va explicar la consellera de Cultura de la Massana, Jael Pozo, en declaracions recollides per l'ANA, fa quatre anys els dos comuns van decidir unir esforços per presentar una cartellera de major qualitat i optimitzar recursos. Així, mantenen la fórmula per «seguir fent més amb menys», va indicar. Pel que fa als continguts, Pozo va manifestar que «s'ha intentat apostar per projeccions més específiques i atraients», mentre que en els col·loquis s'ha primat la originalitat.

El conseller de Cultura d'Ordino, Bartumeu Gabriel, va destacar que s'ofereix al públic la possibilitat de conèixer de prop les persones que fan les presentacions i descobrir de primera mà les seves vivències. Segons la responsable de cultura de la Massana, els assistents podran «viatjar a través de la imaginació a llocs on han viscut aventures» i alhora es transmeten valors com el de superació.

L'encarregat d'obrir el cicle serà l'Espeleo Club Sabadell amb la projecció L'ànima de la muntanya i el posterior col·loqui on explicaran la tècnica per introduir-se a les coves, obrir noves vies, etc. L'acte serà el 8 de febrer a la Biblioteca Comunal de la Massana. A continuació, el 15 de febrer serà el torn de David Fusté que compartirà la seva experiència escalant les cinc parets importants del Montsec en dotze dies. Dimecres 29 de febrer el cicle torna a la Massana amb l'audiovisual i xerrada de Margarida Paterna i Marcel·lí Ferrer que compartiran el seu viatge per l'Àrtic l'agost del 2010. La serralada del Kunlun, a l'oest de la Xina, és l'escenari de la quarta projecció, durant la qual Andreu Ferrer, Raquel Mirabent i Robert Masana contaran la seva ascensió al cim de Muztagh-ata i la convivència del viatge.

Els dos últims esdeveniments presenten una família que ha dedicat gran part de la seva vida a viatjar i que mostrarà les seves aventures amb fotografies, audiovisual i col·loqui i les 25 hores que va passar Sílvia Vidal penjada d'una paret a l'Himàlaia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT