PUBLICITAT

La cançó 'La Mirada' de Nuna guanya el Premi Carles Sabater

  • Competien 83 temes musicals, sis dels quals eren de grups locals andorrans
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Teresa Cabanas, Thaïs Zapata i Quim Barceló durant l'anunci dels guanyadors del premi Carles Sabater, ahir Foto: TONY LARA

el primer premi de la 12a edició del Premi Carles Sabater ha estat per a l'artista Nuna, amb la seva cançó La Mirada. El representant del jurat, Quim Barceló, va explicar ahir que els criteris pels quals ha estat escollit aquest tema, de les 83 maquetes presentades aquest any, van ser «la seva originalitat, sensibilitat, i per la lletra poètica i el mèrit a l'interpretació». El segon premi va ser pel grup Esferes, amb la cançó que porta el mateix nom, i « amb un estil molt diferent» que el de La Mirada; Barceló va dir que l'èxit d'aquest tema està en «la seva melodia i la factura instrumental de qualitat» que va sorprendre el jurat, «era diferent de tot el que aviem escoltat» .

El Centre de la Cultura Catalana (CCC) va ser l'escenari escollit per anunciar ahir els guanyadors del Premi Carles Sabater. A l'acte i van assistir la presidenta del CCC, Teresa Cabanas, la directora del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, Thaïs Zapata, i el representant del jurat, Quim Barceló,

els guanyadors/ Nuna, nom artístic de Berta Garcia, guanyadora del primer premi, dotat amb 2.000 euros, és una noia de 23 anys de Sant Julià de Vilatorta (Osona), que ha format part de diverses formacions i actualment treballa com a professora de cant i piano. El grup Esferes, guanyador del segons premi, dotat amb 1.000 euros, està format per Gonsal Roy i Jordi Rabascall. Segons va explicar el representant del jurat, aquests artistes es defineixen a ells mateixos com «una paradigmàtica simbiosi de les petites obsessions», i segons el representant del jurat, en la cançó s'evidencia una qualitat musical «molt ben treballada, i pot recordar a Queen».

L'ÈXIT DE L'EDICIÓ / L'any 2010 aquest premi no es va convocar degut a les consabudes retallades, que van suposar l'adéu del patrocinador històric del concurs. El setembre passat, i contra tot pronòstic, el Fòrum Nacional de la Joventut li injectava nova saba amb la intenció de revifar-lo i dos mesos després, el concurs sorprenia a tothom obtenint més ressò que mai amb 83 maquetes, o el que és el mateix, la millor participació en les dotze edicions que s'han convocat fins a la data; comptant, a més a més, amb sis temes presentats per tres grups andorrans. Pel que fa la participació andorrana, Barceló va voler incentivar als artistes del Principat a que segueixin participant.

En finalitzar l'anunci dels premiats, els tres representants van fer una valoració molt positiva de l'èxit de la convocatòria; Zapata va destacar el fet que des de «el FNJA estem molt contents d'haver pogut col·laborar amb l'entitat i no descartem tornar-ho a fer per sumar forces i per aportar el punt jove a totes les iniciatives».

Per acabar, Cabanas va voler fer una crida a la importància de la cultura i va avisar que «els governs s'equivoquen molt quan en el primer que retallen és en la cultura», ja que, segons la presidenta del CCC, la cultura «és un be, és educació, no un simple entreteniment».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT