PUBLICITAT

Musical amb DO Andorra

  • El cantant i productor Òscar Hanrath estrena ?Animagic' al Claror i prepara un muntatge de gran format per al Nadal
A. L.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Tres dels personatges d'Animàgic, durant els cameos que ha tingut lloc les últimes setmanes a Illa Carlemany Foto: ILLA CARLEMANY

Alguna cosa es mou als escenaris d'aquest país. I lluny, ben lluny per una vegada de la mamella pública: el cantant i productor Òscar Hanrath ha aixecat els últims dos mesos Animagic, un espectacle de gran format que combina música, dansa, màgia i acrobàcia, interpretat per una quinzena d'actors del país i que s'estrena el 22 de juny a l'auditori Claror lauredià, amb dues funcions extra el 23 i el 24. Una novetat absoluta, gairebé marciana en el panorama escènic nacional, on es poden comptar amb els dits d'una mà –i encara en sobrarien uns quants– els projectes d'aquest estil impulsats des del sector privat. Aquí –ja se sap– ningú no mou un dit si no hi ha diners públics al darrere. És una manera de fer. No és la d'Hanrath, que s'ha guanyat la confiança d'una colla d'inversors i de mica en mica ha reunit un pressupost gairebé sense precedents per a un muntatge escènic en aquest racó de món: 30.000 euros.

El gros del capital –un pessic de 20.000 euros– s'ha destinat a l'adquisició del vestuari. I és que els catorze personatges que protagonitzen Animagic són vells coneguts del públic infantil al qual està especialment dirigit l'espectacle: Pocoyo i Hello Kitty; Bob Esponja i Patricio Estrella; els Barrufets, Goofy, Daisy i l'ànec Donald; Mickey i Minnie Mouse; Winnie the Pooh i la Bella i la Bèstia; Aladdin, Jasmine i el geni de la llàntia... Tots ells compareixen en escena caracteritzats amb la vestimenta reglamentària, que s'ha creat expressament per a l'espectacle al taller californià d'on surt el vestuari de les pel·lícules de Walt Disney, diu Hanrath. El resultat són uns ninots de grans proporcions que li resultaran familiars al lector que les últimes setmanes s'hagi deixat caure per Illa Carlemany, perquè hi han fet mitja vida.

Talent 100% nacional / Animègic, de fet, és en essència una animació de gran, enorme format, que prescindeix d'un fil argumental i que presenta una successió de gags protagonitzats pels personatges infantils combinats amb interludis de números de màgia, cançó i acrobàcia aèria. I tot, atenció, amb talent nacional: els actors són joves intèrprets d'entre 17 i 22 anys amb poca o nul·la experiència escènica que van haver de superar un càsting i que des de fa dos mesos assagen a la Massana; el mateix Hanrath, polifacètic i tastaolletes com és, exerceix com a mag i com a cantant, al costat de Sònia Lúria; i les acrobàcies –números de tela i trapezi– són cosa de Meri Rabassa, que durant un parell de temporades es va prodigar a Caldea.

Un espectacle 100% andorrà, insisteix amb legítim orgull, que parteix de la bona acollida que l'any passat va tenir Les princeses de Disney –més de 2.000 espectadors van desfilar pel Prat del Roure escaldenc– i que abans d'estrenar-se ja ha lligat dos bolos a l'estranger: el primer, a la Seu, en una data encara per confirmar; el segon, el 13 d'octubre a la Vila Joiosa (Alacant). I no s'acaba aquí: Hanrath –ànima d'Oskar Espectacles, la productora d'Animàgic– està embalat i ja ha començat a dissenyar el que en diu un «musical de musicals»: un potpurri de números de musicals cèlebres –des de West Side Story fins a Cats, Abba i Grease– concebut per al públic adul, protagonitzat per artistes del país i que pretén estrenar el Nadal al Prat del Roure. Només per l'entusiasme i la temeritat, inèdit en aquest racó de món, mereix que l'aventura arribi a bon port. Bon vent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT