PUBLICITAT

La Temporada vol captar el turista rus amb flamenc

  • L'organització descarta programar musicals i òpera perquè no és viable
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El director de la Temporada, Josep Maria Escribano, la consellera Meritxelll Rabadà i Mireia Maestre, de MoraBanc Foto: TONY LARA

La Temporada de música i dansa de la capital està decidida a buscar ecaladors nous. I el rus és un molt prometedor calador. Ho és tant, de prometedor, que les estacions d'esquí i les associacions de comerciants van demanar explícitament a l'organització –MoraBanc, amb la complicitat del Comú– de tenir en compte les especificitats i els gustos dels clients eslaus a l'hora de dissenyar la programació. Dit i fet: la consellera de Cultura, Meritxell Rabadà, va avançar ahir dues idees-força que marcaran el cartell de la 19a Temporada, la que ve: es mantenen les cinc cites habituals, però es concentraran totes entre gener i abril per coincidir de ple amb la temporada d'esquí. No només això: al gener es programaran dues actuacions per aprofitar el boom rus que coincideix amb el Nadal i l'Any Nou ortodox, que té lloc quinze dies després del que diu el calendari gregorià –el nostre. Pel que fa al contingut, al tall, i com a esquer per captar el turisme rus, la Temporada programarà un espectacle de dansa espanyola –probablement, tot i que no necessàriament flamenc– que el director artístic, Josep Maria Escribano, considera que funcionarà millor que un espectacle de ballet clàssic a què l'aficionat rus pot assistir normalment a casa. En qualsevol cas, insistia ahir la directora de màrqueting de MoraBanc, Mireia Maestre, no es trata d'una con cessió cap a l'hipotètic espectador rus, perquè el flamenc ha sigut històricament una de les propostes amb més repercussió entre el públic del país. De fet, remarcava ahir Escribano, és a la Temporada on s'ha registrat el debut andorrà de primeríssimes figures com ara Sara Baras, rafel Amargo, Antonio Márquez i Joaquín Cortés.

La píndola flamenca va ser l'única de la programació del curs que ve que se'ls va escapar ahir als organitzadors. El que va quedar també clar és que no hi haurà musical ni òpera, tal com demanaven alguns espectadors en les enquestes de satisfacció, perquè ni les instal·lacions del Centre de Congressos ho permeten ni Andorra pot fornir una massa de públic suficient per fer econòmicament viable una proposta d'aquestes proporcions. Tampoc hi haurà vetllada simfònica. Així que ens haurem de conformar amb les dosis habituals de música de cambra, solistes i ballet clàssic. Es mantindran els preus populars –entre 20 i 30 euros– i també l'horari nocturn, una vegada descartada la possibilitat d'avançar-ho a les 20 hores.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT